LoginRegister
Home
A+ R A-

Tender za dio Prve transverzale bit ce raspisan za 10 dana

E-mail Print PDF

prva transverzala_tzi.ba

Tender za izbor izvođača radova koji će graditi prvu sekciju na drugoj dionici Prve transverzale Bare - Hotonj bit će raspisan za 10 dana. Ovu informaciju za "Avaz" je potvrdio direktor Direkcije za puteve Nermin Drnda, koji nam je rekao da je sve spremno te će tender biti raspisan 17. jula. Traže izvođača radova koji će graditi 1.140 metara od Bara do ulaza u tunel Kobilja glava, za što je predviđeno 12 miliona KM. 

Nema instalacija

"Svu dokumentaciju smo pripremili. Zavod za izgradnju završio je eksproprijaciju i radi sitne korekcije. Radovi će početi od ulice Alipašina do ulaznog portala Kobilja glava, odnosno ulaza u tunel" - rekao je Drnda.

Prema njegovim riječima, dio Prve transverzale koji će se početi graditi proći će između benzinske pumpe „Gazprom“ na Šipu i tržnog centra ''Bingo'' u Barama i ići prema Šipu iza zgrada. 

"Na ovoj dionici nema nikakvih instalacija i tu nam je najlakše početi gradnju, jer tu nemamo problema i nećemo gubiti vrijeme. U toku tenderske procedure zatražit ćemo i građevinsku dozvolu za ovu sekciju da bismo nakon izbora izvođača radova odmah mogli početi graditi" - kazao je Drnda.

Centar grada

Prva transverzala, inače, bit će duga 18 kilometara, a za izgradnju je potrebno nešto više od 200 miliona maraka. Saobraćajnica će povezati Grbavicu, odnosno centar grada, s Koridorom 5C. 

Brojke

  • 18 kilometara duga Prva transverzala
  • 200 miliona KM potrebno za izgradnju
  • 1.140 metara duga prva sekcija druge dionice

(Avaz.ba)

comments