LoginRegister
Home
A+ R A-

Juzna longitudinala: Kruzni tok ce imati tri lifta - VIDEO

E-mail Print PDF

juzna longitudinala_04.feb.2018.4life

Na cijeloj trasi Južne longitudinale, dugoj 900 metara, gradi se punom parom. Zvornička i ulica Safeta Hadžića dijelom su zatvorene za saobraćaj. Zbog toga u funkciji nisu ni trolejbuske linije Dobrinja i Otoka prema Trgu Austrije i Jezeru, a svakodnevno su i velike saobraćajne gužve. Automobili saobraćaju dijelom Olovske ulice, uz samo gradilište. 

Betoniranje tunela  

Kako su nam rekli iz firme “Euro-Asfalt”, ukoliko im vremenski uvjeti budu išli naruku, u Zvorničkoj i ulici Safeta Hadžića saobraćaj bi trebao biti u funkciji od 10. do 20. februara, kada bi trebao biti pušten i trolejbuski saobraćaj.  

Selvedin Mujić, zamjenik šefa gradilišta, rekao je da su završili prvu fazu gradnje kružnog toka kod pekare “As” u Hrasnom Brdu.

Druga faza

"Počeli smo i radove druge faze kružnog toka, na kojoj su najveći izazov iskop i gradnja dva nova pothodnika" - kazao je Mujić.

Kod pekare “As” bit će izgrađena i tri lifta, a trenutno je u toku gradnja prvog. Liftovi će biti za invalide i stanovnike Hrasnog Brda, da mogu sići u pothodnike i izaći na kružni tok.

Povremene obustave saobraćaja

Mujić je naveo da se na dijelu Zvorničke i ulice Topal Osman-paše postavljaju slivnici, semafori, izmještaju instalacije struje i telekomunikacija, priprema tampon i asfalt.

"Povremeno će i dalje biti obustave saobraćaja, ali u kraćim intervalima. Plan je da u narednom periodu završimo drugu fazu kružnog toka. Do sada radovi idu prema planu" - kazao je Mujić. 

(Avaz.ba / 4Life)

comments