LoginRegister
Home
A+ R A-

Pogledajte kako ce izgledati hotel Swissotel u SCC-u

E-mail Print PDF

07 swissotel_sarajevo_city_center

Al-Shiddi Group u saradnji sa jednom od najvećih hotelskih kompanija u svijetu, AccorHotels, 22. maja je i zvanično najavila otvaranje luksuznog hotela Swissotel u Sarajevo City Centru. Riječ je o globalnom hotelskom lancu sa 5+ zvjezdica čije je otvaranje planirano početkom 2018. godine.

Iz Al-Shiddi kompanije poručuju da će ova investicija pozicionirati BiH kao elitnu turističku destinaciju.

"Ovaj luksuzni hotel će grad Sarajevo učiniti još privlačnijim i ljepšim turistima i gostima iz cijelog svijeta. S novim brendom i zajedničkim nastupom cilj nam je pozicionirati Bosnu i Hercegovinu kao destinaciju posebnog i luksuznog turizma" - rekao je vlasnik Al-Shiddi Group Sulaiman Al-Shiddi prilikom zvaničnog predstavljanja hotela.

Swissotel u Sarajevu će imati 218 luksuzno opremljenih soba s panoramskim pogledom na centar grada i okolne planine, salu za konferencije od 550 m2, te spa centar sa potpisom Purovel Spa & Sport na više od 1.500 m2.

Uz podršku evropskih partnera, u segmentu organizacije konferencija i kongresa pružiće najviši nivo usluge u skladu sa svjetskim standardima.

U kompaniji Al-Shiddi kažu za portal eKapija da će hotel ponuditi usluge očekivane od međunarodnih hotela sa 5+ zvjezdica. Brend je, navode, prepoznatljiv na tržištu po posvećenosti i visokoj usluzi.

"Hotel je namijenjen svim gostima i turistima, domaćim i stranim, koji dolaze u Sarajevo i imaju želju da osjete prepoznatljive usluge švicarskog hotelijerstva sa međunarodno priznatim Accor brendom, a unutar projekta Sarajevo City Centar uključujući šoping centar i poslovnu kulu" - rekli su nam iz Al-Shiddi kompanije.

Investitor poručuje da će otvaranje hotela direktno osigurati posao za 200 radnika, a indirektno čak 400. Konkurs će biti objavljen već tokom ljeta 2017, potvrđeno je za eKapiju.

Hotel će imati i autentičan dizajn koji kombinuje elemente bosanskohercegovačke tradicije i jednostavnost i profinjenost švajcarskog modela uređenja prostora. Enterijere Swissotela dizajnira engleska firma Scott Brownrigg Associates sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju high-end hotela u Evropi.

AccorHotels je jedna od najvećih hotelskih grupacija u Evropi sa 250.000 zaposlenih, više od 20 hotelskih brendova i 4.000 hotela i rizorta.

Na tržište Bosne i Hercegovine su ušli početkom godine kada je počela gradnja hotela pod brendom MGallery by Sofitel u Tarčinu kod Hadžića. Otvaranje tog hotela je planirano u septembru, a biće uloženo 18 mil KM. Osim toga, Al-Shiddi grupacija je sklopila franšizni ugovor s Novotelom, međunarodni poznatim brendom AccorHotelsa kojem će se pridružiti i hotel Bristol Sarajevo.

(eKapija.com)

comments