LoginRegister
Home
A+ R A-
24-04-2013

Semir Fazlovic: Studentski dom Travnik

Rate this item
(23 votes)

Semir Fazlovic_Studentski_Dom_Travnik_sa-c.net_RENDER Semir Fazlovic_Studentski_Dom_Travnik_sa-c.net_DETAILSUK

PROJECT DESCRIPTION:

Soon...

 


 

BA

OPIS PROJEKTA:

Tema magistarskog rada je studentski dom u Travniku. U Travniku je registrovano i radi nekoliko privatnih univerziteta te odsjek Tuzlanskog univerziteta. Pored studenata iz Travnika, tu studiraju studenti iz drugih dijelova BiH i šire. Zadatak projekta je da odgovori na nepostojanje adekvatnog smještaja za studente u gradu Travniku. Način finansiranja projekta je zamišljen u privatno-državnom partnerstvu, sa komercijalnim prizemljem koje bi trebalo da pomogne održivosti i nižim cijenama boravka studenata.

Samo stanovanje je organizovano u socijalnim grupama od po 5 studenata. Svaki student ima svoju jednokrevetnu sobu, sa prostorom za rad, odmor, spavanje, čajnom kuhinjom, toaletom i tuš kabinom. Ispred svoje sobe studenati imaju na raspolaganju kuhinju s trpezarijom, prostor za odmor i socijalizaciju, prostor za rad u grupi i vešeraj, koji dijele sa još 4 osobe. Na ovaj način, osobe prema svojim željama i potrebama mogu birati koliko vremena žele provoditi sami, a koliko okruženi društvom, da li više vole da uče sami ili u grupi i sl.

Objekat obuhvata 40 jednokrevetnih soba sa zajedničkim prostorima, poslovnim prizemljem i podrumom s pripadajućim skladištima i nus prostorijama. Objekat je zamišljen da funkcioniše bez recepcije, sa administrativnim uredom, koji bi radio nekoliko sati dnevno. Dodatna racionalizacija je minimalna kvadratura hodnika i neiskorištenog prostora. U animaciji je prokikazan zajednički prostor 5 jednokrevetnih soba. Velika kuhinja, trpezarija, dnevni boravak i prostor za rad u grupi.

 

PROJECT VISUALISATIONS

Related Video