LoginRegister
Home
A+ R A-
26-11-2015

''Erste group'' pocela izgradnju poslovne zgrade

Rate this item
(4 votes)

sirius offices beograd

„Erste group“ počela je izgradnju poslovne zgrade na Novom Beogradu, u kojoj će biti i novo sjedište te banke.

"Poslovna zgrada „Sirius offices“ gradi se u novobeogradskom bloku 43 po najvišim standardima i biće površine 19.000 kvadratnih metara" – izjavio je Ričard Vilkinson, predsjednik Izvršnog odbora „Erste group Immorent“. "Izabrali smo Beograd kao lokaciju, kao tržište u nastajanju koje se ubrzo razvija i postaje centar biznisa".

Kako je kazao, u prvoj fazi biće izgrađeno 19.000 kvadratnih metara i 230 parking-mesta. Objekat će biti visoke energetske efikasnosti, u skladu sa principima ekološke održivosti i obnovljivih materijala, a to će optimizovati troškove budućih korisnika objekta, naveo je Vilkinson.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je lijepo čuti od velikog investitora da je Beograd trenutno jedno od najvećih investicionih tržišta u Evropi.

"Blizu smo cilja da Beograd postane grad dizalica i kranova. Ne radi se o samo 30.000 novih kvadrata ni o investiciji od 40 miliona evra, koliko je važna nova slika Beograda" – naveo je Mali. "Mi smo od početka godine izdali dozvole od preko 40.000 kvadrata i to je rekord, nikada nije bilo toliko. Potpuno smo kao gradska upravo posvećeni da brzo izdajemo dozvole i omogućimo investitorima da lakše ulažu u Beograd i nastave biznis".

Mali je otkrio i da će preko puta nove investicije Erste grupe biti izgrađena nova autobuska stanica, za koju će partner biti izabran sljedeće godine.

"To će biti ceo kompleks koji će promeniti deo grada, prolaziće milioni putnika. 2007/8, kada ste kupovali plac, gledali ste u budućnost, jer će okolina povećati vrednost. Šalu na stranu, želim vam uspeh i da još više novca potrošite u Beogradu. Mi ćemo ispuniti svoje zadatke, a vi svoj novac trošite ovde" – naveo je gradonačelnik.

(b92.net/foto:Beoinfo)