LoginRegister
Home
A+ R A-
22-12-2015

''Jugoslavija'' dobija dvije kule od po 140 metara

Rate this item
(5 votes)

jugoslavija hote dvije kule

Skupština grada Planom detaljne regulacije je usvojila prijedlog izgradnje hotela visoke kategorije iz lanca „Kempinski“, sa dvije kule visoke spratnosti kao dio stambenog i poslovnog kompleksa, koji će biti izgrađen u Bloku 11 u Zemunu.

Plan detaljne regulacije Bloka 11 obuhvata područje gdje se nalazi nekadašnji hotel „Jugoslavija“, prostor između Bulevara Nikole Tesle, Keja oslobođenja i ulica Goce Delčeva i Aleksinačkih rudara u Zemunu.

Prostor gdje će biti izgrađen hotel visoke kategorije iz lanca „Kempinski“, sa dvije kule visoke spratnosti kao dio stambenog i poslovnog kompleksa, nalazi se van zone centra Zemuna i Novog Beograda, u okviru urbanističke celine poznate kao „Prvobitni Novi Beograd“.

Kada je izgrađen 1960. godine, hotel „Jugoslavija“ je bio najveći i najmoderniji u tadašnjoj SFRJ, sa 1.500 prostorija, dva restorana i pratećim sadržajima.

Postojeći objekat hotela biće potpuno renoviran i modernizovan, s dozvoljenom spratnošću do osam spratova, odnosno 36 metara.

Sjeverna kula, maksimalne spratnosti P+33, odnosno 140 metara visine, u produžetku Goce Delčeva, namenjena je za poslovne i komercijalne sadržaje, a Južna kula, iste spratnosti u produžetku Aleksinačkih rudara, predviđena je za stanovanje visokog standarda.

Planom je predviđeno očuvanje i oplemenjivanje svih zelenih površina, kao i izgradnja dodatne, treće pešačke i biciklističke staze.

(Tanjug.rs)