LoginRegister
Home
A+ R A-
31-05-2016

Tender za novu autobusku stanicu u Beogradu

Rate this item
(4 votes)

novi beograd autobuska stanica skica

„Direkcija za građevinsko zemljište“ raspisala je javnu nabavku za projektovanje i izgradnju aneksa buduće autobuske stanice na Novom Beogradu. Do izgradnje cijele stanice, ovaj aneks koristiće se kao privremena autobuska stanica „Laste“.

Funkcija aneksa u budućnosti biće povezivanje velike autobuske i željezničke stanice na Novom Beogradu i on će morati vizuelno da se uklopi u čitav kompleks prema idejnom rešenju Vladimira i Milana Lojanice.

Aneks se nalazi u Bloku 43 ispod pristupnih saobraćajnica mostu na Adi. U ovoj fazi izgradiće se privremena stanična zgrada, nova ulica i parking. Javnom nabavkom obuhvaćena je tehnička dokumentacija za sve ove objekte. Takođe, nabavka se odnosi i na izgradnju stanične zgrade, dok će izgradnja nove ulice i parkinga biti predmet druge javne nabavke.

Objekat će imati poslovni dio (prodaja karata, službene prostorije, kancelarije) i komercijalni dio (ugostiteljstvo, trgovina i zabava). To je prizemna zgrada do 1.400 metara kvadratnih površine, koja se u kasnijim fazama može povezati sa budućom autobuskom i željezničkom stanicom. Imaće tri cjeline.

Za prvu cjelinu predviđena je uglavnom prozračna fasada i to će biti hol sa čekaonicom, kafeom, restoranom i lokalom za trafiku. Druga cjelina biće administrativni dio, a treća prostor za garderobne ormariće. Iz tog trećeg dijela ulaziće se i u toalete za korisnike.

(Tanjug)