LoginRegister
Home » SA-C Team
A+ R A-
SA-C Team

SA-C Team

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Svecano otvorena renovirana Gradska trznica

Friday, 26 May 2017 16:30 Published in Project News

05 gradska_trznica_markale_obnova_fasade_19.05.2017

Danas je svečano otvorena renovirana Gradska tržnica "Markale" u Sarajevu. Uz prigodan program folklora, građani su mogli degustirati proizvode koji se prodaju u tržnici.

Direktor KJKP "Tržnice-pijace" Jasmin Terović kazao je da je prezadovoljan urađenim u proteklom periodu.

"Pred nama je još mnogo projekata na razvoju preduzeća. U narednom periodu slijedi postavljanje rasvjete koja će osvijetliti dekorativne elemente koji se nalaze na fasadi. Moram se također ponovo zahvaliti Zavodu za zaštitu spomenika koji je, po našem mišljenju, djelovao prestrogo, ali kada smo dobili konačnu sliku, moram reći da smo zaista uradili pravi posao"  – kazao je Terović.

Otvaranju su prisustvovali i gradonačelnik Abdulah Skaka i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Skaka je istakao da tržnica predstavlja jednu lijepu i posebnu građevinu za Sarajevo.

"Danas, 122 godine nakon otvaranja Gradske tržnice uređena je njena fasada i ovo je nastavak dobre prakse grada, a to i jeste uređenje fasada. Naš poznati historičar Hamdija Kreševljaković je opisao ovu građevinu kao jednu od ljepših u gradu i rekao da je čudno što se ovdje prodaju mliječni proizvodi i zelenilo, i da puno više liči na neki teatar. Nadamo se da ćemo i u budućnosti raditi ovako lijepe i zanimljive projekte" – rekao je Skaka.

(avaz.ba/foto:sa-c.net)


Projekat koji ce promijeniti buducnost Visokog

Friday, 26 May 2017 16:16 Published in Project News

01 ViLand_visoko

ViLand je novi projekat koji će promijeniti budućnost Visokog. Začetnik ovog projekta je Halim Zukić.

Projekt je zamišljen kao sportsko-rekreativni zabavni centar, multifunkcionalni centar koji svojim gabaritima, svojim sadržajima prevazilazi sve dosadašnje projekte, te će kao takav predstavljati jedan novi sadržaj koji će uticati na kvalitet života građana i privući značajan broj turista.

Projekat će činiti sportski sadržaji, odnosno veliki fudbalski teren sa vještačkom travom, atletska staza, multifunkcionalni sportski teren sa vještačkom travom, jedan sportski teren sa vještačkom travom za mali nogomet za djecu, bazeni...

Biće postavljen i vanjski fitness koji će imati sprave za osobe sa posebnim potrebama, trim stazu, biciklističku stazu koja će se protezati cijelom kasarnom, te hotel.

U budućnosti začetnik ideje planira osnovati Fakultet za hotelijersto i turizam.

Izgradnjom ovog projekta građani Visokog će imati jedan bolji kvalitet života, a otvaranjem kompleksa biće otvorena i nova radna mjesta. Konačan benefit će nastati kada kompleks počne primati turiste.

Za poslovni portal Akta.ba Zukić je kazao kako ulaze u proceduru pribavljanja potrebnih odobrenja i usaglašavanja s planskom dokumentacijom.

"Po pribavljanju istih, namjera nam je odmah pristupiti investiciji i dovršiti u relativno kratkom vremenu, obzirom da se uglavnom radi o rekonstrukciji već postojećih objekata", istaknuo je Zukić.

(Akta.ba)


05 aerodrom_tuzla_3D

Međunarodni aerodrom Tuzla kreće u modernizaciju i proširivanje kapaciteta najavljenog u novembru prošle godine.

Naime, kompanija je raspisala tender za javnu nabavku radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade putničkog terminala. 

Radovi su raspoređeni u četiri lota i obuhvataju građevinske radove, radove na krovu i druge posebne građevinske i zanatske radove, vodoinstalaterske i sanitarne radove, mašinske i instalaterske radove, te elektroinstalacijske radove na dograđenom i rekonstruisanom dijelu zgrade putničkog terminala.

Procijenjena vrijednost građevinskih i zanatskih radova bez PDV-a je 1,3 miliona KM, vodoinstalaterskih i sanitarnih radova 40.683 KM, mašinskih i instalaterskih 326.233 KM, a elektroinstalacijskih 537. 603 KM.

Zainteresovani izvođači radova ponude će moći dostaviti do 10. jula 2017. godine, a otvaranje pristiglih ponuda predviđeno je dan kasnije.

Kako su ranije iz Međunarodnog aerodroma Tuzla najavljivali, vrijednost ukupnih radova na proširivanju kapaciteta iznosi oko 4,5 miliona KM.

Oko 50% tih sredstava Aerodrom je osigurao iz kredita, a preostali dio sredstava iz podrške vlada Tuzlanskog kantona i FBiH.

(Akta.ba)


DSC06521Hotel Bristol, jedan od simbola grada Sarajeva, u trećem tromjesečju ove godine postat će dio Novotel lanca hotela.

Grupa hotela Orbis saopćila je da razvija svoju mrežu na Balkanu potpisivanjem ugovora o franšizi za svoj hotel Novotel, sa lokalnim partnerom Al Shiddi Grupom, koja je vlasnik Bristola.

Postojeći hotel Bristol će se pridružiti mreži hotela Novotel od trećeg kvartala ove godine i bit će dio porodice hotela Novotel, rečeno je iz ove grupe, piše BiznisInfo.

Otvaranjem hotela Novotel Sarajevo Orbis grupa, koja je strateški partner AccorHotela u Istočnoj Evropi, ulazi na tržište hotela srednje kategorije (midscale hotels).

"Bosna i Hercegovina je veoma obećavajuće tržište sa velikim potenijalom za hotele koji posluju pod internacionalnim brendovima. Naša namjera je veoma jasna: želimo razviti našu mrežu hotela u regionu Balkana i Istočne Evrope, dalje učvrstiti našu vodeću poziciju" - rekao je Gilles Clavie, generalni direktor Orbis grupe.

Novotel Sarajevo nudit će 186 soba, 7 soba za sastanke, restoran, fitness i wellness centar s unutrašnjim bazenom.

(BiznisInfo)