Dječija igrališta i tereni

19 Dec 2014 18:36 - 14 Jan 2015 18:30 #4418 by xYz
Otvoreno rekonstruisano dječije igralište na području MZ ''Kvadrant''



Načelnik Opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas je zajedno sa saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ „Kvadrant“ ozvaničio završetak radova na rekonstrukciji dječijeg igrališta na području MZ „Kvadrant“.

Opština Novo Sarajevo navedeni projekat realizirala je na osnovu zahtjeva građana da se postojeće košarkaško igralište, sa dva terena za košarku, podijeli na dva dijela, te da se jedan dio osposobi za djecu mlađeg uzrasta nabavkom i ugradnjom rekvizita. Navedeni radovi podrazumijevali su izradu i ugradnju ograde kojom je košarkaški teren odvojen od dječijeg igrališta, te sanaciju plohe košarkaškog terena, kapije i tribina. Na dijelu koji je namijenjen djeci mlađeg uzrasta ugrađeni su pješčanik, kula sa toboganom, penjalica i klackalica.



Izvođač radova je firma „Kolinvest“ Sarajevo, a investitor Opština Novo Sarajevo koja je za ove namjene izdvojila sredstva u iznosu od oko 31.000 KM.

Y. A. - 1974.: Today I have come bearing an olive branch and a freedom fighter’s gun! Do not let the olive branch fall from my hand. I repeat: do not let the olive branch fall from my hand!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

11 Feb 2015 11:01 #4628 by Admir
Izgradnja dječijeg parka na području opštine Novo Sarajevo



Načelnik Opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i zamjenik koordinatora Turske vladine agencije za koordinaciju i saradnju – TIKA Omer Aykon jučer su u zgradi Opštine Novo Sarajevo potpisali protokol o saradnji u vezi implementacije projekta izgradnje dječijeg parka u Sarajevu kod Centra „Boško Buha“ na Grbavici.

Tom prilikom, prisutnima se obratio Omer Aykon, ispred TIKA-e istakavši kako realizacija ovog projekta izgradnje dječijeg parka u prelijepom ambijentu Vilsonovog šetališta predstavlja jedan poklon Republike Turske Općini Novo Sarajevo i svoj djeci koja će koristiti ovaj park.

Opštinski načelnik Nedžad Koldžo zahvalio se svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta, a među prvima TIKA-i, Turskoj ambasadi u BiH, Vladi Republike Turske, te diplomatskom predstavništvu BiH u Turskoj.

"Ovaj projekat je od iznimne važnosti za Opštinu Novo Sarajevo, jer pored toga što ćemo dobiti jedan savremeni dječiji park u Vilsonovom šetalištu, ovo predstavlja i početak saradnje Opštine sa Turskom vladinom agencijom za koordinaciju i saradnju, te se nadamo da ćemo i nastaviti sarađivati na ovakvim i sličnim projektima, a za dobrobit svih naših sugrađana. Budući dječiji park bit će opremljen najsavremenijim parkovskim mobilijarom i spravama, poput Šarenog parka na Trgu heroja i parka na ulazu u Vilsonovo šetalište, koje je Općina izgradila prethodnih godina", dodao je načelnik Koldžo.

TIKA je već odabrala izvođača radova, tako da bi radovi trebali početi čim vremenske prilike to dozvole. Završetak radova planiran je za 23. april 2015. godine kada se u Republici Turskoj obilježava Međunarodni dan djeteta, a najkasnije 16. maja na Dan Opštine Novo Sarajevo.

(Novo Sarajevo)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

11 Feb 2015 13:13 #4629 by neXus
Čemu igrališta kada nam je svijest o očuvanju istih na minimalnom nivou.. :(

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

11 Mar 2015 10:39 #4702 by Admir
Izgradnja dječijeg igrališta na Čengić Vili



Radnici firme „BABEL“ d.o.o. Sarajevo počeli su zemljane radove na izgradnji dječijeg igrališta u ulici Džemala Bijedića na području mjesne zajednice „Čengić Vila II“.

Radi se o dječijem igralištu koje je smješteno unutar stambenog bloka na navedenoj lokaciji, a zbog lošeg stanja u kojem se igralište nalazilo sav postojeći mobilijar je uklonjen. Novoizgrađeno igralište će biti površine 405,31m2 te ograđeno visokom panelnom ogradom. Pored urbanog mobilijara prilagođenog djeci uzrasta od 3 godine pa naviše, planirana je i ugradnja dva rekvizita za vježbanje za odrasle, te klupe i kante za otpatke. Navedeni mobilijar za djecu i rekviziti za vježbanje bit će postavljeni na gumenu podlogu. Igralište će biti oplemenjeno zelenilom (stabla bjelogorice, ukrasno grmlje i brzorastuća živa ograda).

Investitor radova je Općina Novo Sarajevo, a vrijednost radova je oko 65. 000 KM.
(Novo Sarajevo)

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

17 Mar 2015 10:25 #4721 by Admir
Izgradnja dječijeg parka u ulici Grbavička



Radnici firme „Rexom“ doo počeli su pripremne radove na izgradnji dječijeg parka u ulici Grbavička kod Centra „Boško Buha“ na Grbavici. Dječiji park bit će površine oko 2. 800 m², a sadržavat će rekvizite za igru djece raspoređene na četiri zone, i to po dvije za uzraste djece do 4 godine i iznad 5 godina starosti. Igralište će biti ograđeno visokom ogradom radi bezbijednosti djece, te ukrašeno brzorastućim brijestom, živom ogradom koja će biti zasađena uz žičanu ogradu.

Navedeni projekat implementira Turska vladina agencija za koordinaciju - TIKA u saradnji sa Opštinom Novo Sarajevo, a procijenjena vrijednost radova je oko 130.000 KM.

(novosarajevo.ba)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

13 Maj 2015 11:27 #4846 by Admir
Nastavljena izgradnja sportskog igrališta u Boljakovom Potoku



Općina Novi Grad Sarajevo nastavila je izgradnju sportskog igrališta u Potur Šahidijinoj ulici u Boljakovom Potoku, gdje su u prošloj godini završeni radovi predviđeni prvom fazom projekta. Za dovršetak radova iz općinskog budžeta za ovu godinu izdvojeno je oko 95. 000 KM.

U sklopu završne faze projekta izvršit će se postavljanje ograde, potrebnog mobilijara, asfaltiranje sportske plohe, iscrtavanje igrališne plohe za dva manja basket terena, te igralište za mali nogomet i rukomet.

Igralište će se moći koristiti za basket, mali nogomet i rukomet, a njegovom izgradnjom stanovnici ovog dijela Novog Grada dobit će ograđeno sportsko igralište, gdje će njihova djeca moći provoditi svoje slobodno vrijeme.

U prošloj godini urađeni su zemljani i armirano - betonski radovi, tamponiranje terena,a izgrađen je i potporni zid duž igrališta, te zidovi predviđeni za postavljanje ograde. Za te radove Općina je izdvojila blizu 100. 000 KM.

S ciljem poboljšanja uslova za sport u ovoj lokalnoj zajednici, Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano radi na izgradnji i rekonstrukciji igrališta za djecu i izgradnji sportskih igrališta. U tom smislu, Općina je u prošloj godini finansirala izgradnju šest novih dječijih igrališta i sanaciju 43 postojeća dječija igrališta, te izgradnju tri sportska igrališta.

(novigradsarajevo.ba)

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

15 Maj 2015 13:02 #4852 by Fache
Na Čengić Vili otvoreno novoizgrađeno dječije igralište



Općinski načelnik Nedžad Koldžo otvorio igralište kojim su značajno obogaćeni zabavno-rekreativni sadržaji za građane Općine Novo Sarajevo.



Općinski načelnik Nedžad Koldžo otvorio je, zajedno sa učenicima osnovne škole „Čengić Vila I“, 14. maja ove godine novoizgrađeno dječije igralište u ulici Džemala Bijedića bb.

Igralište, kojim su značajno obogaćeni zabavno-rekreativni sadržaji za građane, površine je 405 m2 i opremljeno je sa rekvizitima za igru djece i dvije fitnes sprave za odrasle.

Radove na izgradnji igrališta izvodila je firma „Babel“ iz Sarajeva, a Općina Novo Sarajevo je za ove namjene iz Budžeta izdvojila 65.000 KM.

(Novo Sarajevo)

To je tvoje pravilo, moje ne

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

23 Maj 2015 11:30 #4864 by Fache
Završeni radovi na izgradnji dječijeg parka „23 april“ na Grbavici



Radovi na izgradnji dječijeg parka „ 23 april“ u ulici Grbavička kod Centra „Boško Buha privedeni su kraju, čime je park stavljen u upotrebu.

Dječiji park je površine oko 2. 800 m², a sadržava rekvizite za igru djece raspoređene na četiri zone, i to po dvije za uzraste djece do 4 godine i iznad 5 godina starosti. Igralište je ograđeno visokom ogradom radi bezbijednosti djece, te ukrašeno sezonskim cvijećem, brzorastućim brijestom, živom ogradom zasađenom uz žičanu ogradu.

Navedeni projekat implementirala je Turska vladina agencija za koordinaciju - TIKA u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo, a vrijednost radova je oko 130.000 KM.

(novosarajevo.ba)

To je tvoje pravilo, moje ne

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

26 Maj 2015 14:52 #4868 by Fache
U izgradnju sportskih terena i obnovu školskog objekta TIKA investirala blizu 200. 000 eura



Svečano otvaranje sportskih terena i školskog objekta Osnovne škole “Aleksa Šantić” čiju obnovu je finansirala Turska agencija za međunarodnu koordinaciju i razvoj (TIKA), upriličeno je danas uz bogat kulturno umjetnički program.

Svečanosti na obnovljenom sportskom terenu škole, prisustvovali su pored ostalih i ambasador Republike Turske u BiH Cihad Erginay, federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, goraždanski muftija Remzija ef. Pitić, predstavnice Udruženja „Majke enklava Srebrenica i Žepa, veliki broj učenika, roditelja, predstavnika obrazovnih ustanova i drugi.

Današnja svečanost započela je u isto vrijeme kada je putem videolinka upriličeno i otvorenje škola u Palestini i u Gruziji, koje su također obnovljene uz pomoć TIKA-e.

Prema riječima direktora škole Muamera Tinjaka, menadžment škole je prije dvije godine aplicirao na projekat obnove škole za zamjenu dotrajale stolarije te radijatora. TIKA je prihvatila projekat u vrijednosti od skoro 200.000 eura.

“Imali smo sreću da je taj projekat prošao i da su radovi završeni. U okviru radova zamijenjena je kompletna stolarija na školskom objektu i radijatori, a urađeni su i sportski tereni: vještačke podloge, podloge na košarkaškom i odbojkaškom igralištu, atletska staza te vještačka trava na fudbalskom igralištu”, kazao je Tinjak. Radovi na obnovi škole “Aleksa Šantić” započeli su u novembru 2014. godine, a završeni su u maju 2015. godine.

Prema riječima zamjenika generalnog direktora TIKA-e za Balkan i Jugoistočnu Evropu Mahmuta Cevika, TIKA je u prošlosti realizirala brojne projekte unutar BiH, stoga je rado prihvatila i obnovu škole “Aleksa Šantić” u Sarajevu.
„Ovu današnju sreću ćemo podijeliti sa ljudima iz Gruzije i Palestine, a tako i sa 80 miliona stanovnika iz Turske, koji su sa nama putem video linka“, dodao je Cevik.

Kada je riječ o budžetu TIKA-e, Cevik je istakao kako se on određuje prema zahtjevima obrazovnih i drugih institucija u BiH. “On se određuje prema zahtjevima. Do sada smo uspjeli realizovati projekte u vrijednosti od 30 miliona eura, a već imamo isplaniran program blizu tog prošlogodišnjeg budžeta. Imamo dosta projekata u planu”, kazao je Cevik dodajući kako TIKA realizuje programe u oblasti kulture, zdravstva, obrazovanja te rekonstrukcije objekata.

Škola “Aleksa Šantić” postoji 69 godina i druga je škola po veličini u Kantonu Sarajevo.
Državna agencija TIKA koja je osnovana 1992. godine ima mandat za provedbu politike razvojne saradnje Turske u inostranstvu.

novigradsarajevo.ba

To je tvoje pravilo, moje ne

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

08 Avg 2015 12:36 #4947 by Admir
Održavanje i popravka sportskih igrališta na području općine Novo Sarajevo

Radovi na osnovu potpisanog Sporazuma podrazumijevaju i održavanje sprava za razgibavanje, pozornice, sata i oglasnih ploča

Općinski načelnik Nedžad Koldžo potpisao je Sporazum za „Investiciono održavanje javnih objekata – Radove na održavanju i popravci sportskih igrališta, sprava za razgibavanje, pozornice, sata, oglasnih ploča“ sa izvođačem radova firmom „Fadž – Company“ d.o.o. Ilidža. Sporazum koji je potpisan na dvije godine podrazumijeva održavanje i popravku sportskih igrališta, sprava za razgibavanje, pozornice, sata i oglasnih ploča na području općine Novo Sarajevo. Vrijednost sporazuma je 96.864,30 KM.

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

Time to create page: 0.090 seconds

 

Top