Žuta (Jekovačka) tabija i okolina

30 Okt 2011 11:35 - 29 Maj 2018 09:37 #364 by spahija
Okolinu Zute tabije treba aktivnije ukljuciti u turisticku ponudu grada Sarajeva. Cijeli tabiju sanirati i obnoviti, postaviti adekvatnu ogradu, klupe, kante za smece i postaviti osvjetljenje unutar i okolo tabije . Mozda bi trebalo otvoriti neki ugostiteljski objekat ili kioskt (prodaja suvenira i sl) unatar tabije. Okolinu takodjer treba urediti, napraviti parking prostore, ukloniti svo nisko rastinje i postaviti putokaze i info table. Prostor tabije povezati sa kapi kulama na Sirokcu i Ploci pjesackom stazom pored bedema.

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

31 Okt 2011 09:40 #367 by Admir

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

18 Nov 2011 13:02 - 18 Nov 2011 15:16 #397 by spahija
The following user(s) said Thank You: Admir

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

09 Apr 2012 10:25 #777 by spahija
Pored Zute tabije prolazi ulica Pod bedemom, ulica koja prolazi odmah ispod vratnickog bedema i kasarne Jajce. Sa ove ulice se pruza jedan od najboljih pogleda na Sarajevo. Bilo bi lijepo kad bi se ova ulica mogla bolje urediti, naprimjer, da se pretvori u setaliste, da se postave klupe i rasvjeta, da se ukloni nisko rastinje i postavi ograda. Iluminacija bedema i kasarne. Mozda bi se mogli povezati svi objekti na ovom podrucju u jednu turisticku ponudu. Od kapije na Ploci preko bedema do kapije Sirokac, pjesackom stazom do Zute tabije i dalje do ulice Pod bedemom i kasarni Jajce.

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

09 Apr 2012 13:12 #779 by xYz

spahija wrote: Pored Zute tabije prolazi ulica Pod bedemom, ulica koja prolazi odmah ispod vratnickog bedema i kasarne Jajce. Sa ove ulice se pruza jedan od najboljih pogleda na Sarajevo. Bilo bi lijepo kad bi se ova ulica mogla bolje urediti, naprimjer, da se pretvori u setaliste, da se postave klupe i rasvjeta, da se ukloni nisko rastinje i postavi ograda. Iluminacija bedema i kasarne. Mozda bi se mogli povezati svi objekti na ovom podrucju u jednu turisticku ponudu. Od kapije na Ploci preko bedema do kapije Sirokac, pjesackom stazom do Zute tabije i dalje do ulice Pod bedemom i kasarni Jajce.


za ocekivati je da ce se uskoro nesto raditi sa Kasarnom Jajce , s obzirom da je postignut politicki dogovor o bivsoj vojnoj imovini... interes za njenom obnovom je veliki, a kada se to desi tek onda mozemo ocekivati uredjenje sire okoline. na zalost i radovi na Bijeloj tabiji su obustavljeni :dry:

Y. A. - 1974.: Today I have come bearing an olive branch and a freedom fighter’s gun! Do not let the olive branch fall from my hand. I repeat: do not let the olive branch fall from my hand!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

Time to create page: 0.072 seconds

 

Top