LoginRegister
Home » News Archive » BiH News » Turski Anadolu Botanik gradit ce poslovni centar na podrucju Brckog
A+ R A-
20-03-2015

Turski Anadolu Botanik gradit ce poslovni centar na podrucju Brckog

Rate this item
(4 votes)

anadolu botanik potpisivanje protokol saradnjaAnto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik Upravnog odbora tvrtke Anadolu Botanik iz Turske Durmuš Koć potpisali su jučer u Gradskoj vijećnici protokol o saradnji u vezi sa obezbjeđenjem lokacije za izgradnju poslovnog centra na području Brčko distrikta BiH.

Naime, predstavnici Anadolu Botanik prethodno su uputili pismo namjere u kojem  su zatražili  minimalnu površinu zemljišta oko 100 hektara u zakup i četiri hektra sa objektima za kupovinu na lokalitetu Šumarija (Gornji Rahić Okrajci) u cilju realizacije projekta. Oni su izvršili prezentaciju projekta sa svim pratećim parametrima što se tiče vrste proizvodnje, potrebne mehanizacije, broja stalnih i sezonskih radnika koje namjeravaju zaposliti, te petogodišnjeg investicijskog plana.

Gradonačelnik Domić ocijenio je inicijativu firme "Anadolu Botanik" veoma korisnom za Brčko distrikt BiH ističući da je Vlada Brčko distrikta prihvatila poslovnu inicijativu tvrtke te da su njezini predstavnici preuzeli obvezu da u određenom roku poduzmu aktivnosti na implementaciji ponuđenog projekta.

Odjel za gospodarski razvitak, šport i kulturu i Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo će koordinirati ovu aktivnost u suradnji sa investitorom i Uredom za upravljanje javnom imovinom te pripremiti sva potrebna akta za zaključivanje ugovora između Vlade Brčko distrikta BiH i investitora.

Investitor i Vlada Brčko distrikta BiH će uložiti sve napore da se osiguraju sva potrebna akta, projekti i odobrenja kako bi realizacija investicije započela krajem srpnja 2015. godine.

Sastanku nazočili su gradonačelnik Anto Domić, predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Vlade Brčko distrikta Damir Bulčević, predstojnik Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Adnan Pašalić te predstavnici tvrtke Anadolu Botanik na čelu s predsjednikom Upravnog odbora tvrtke Durmušom Koćom.

(eKapija.ba)