LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Otvorena nova Henkelova fabrika u Bileci vrijedna oko devet miliona eura
A+ R A-
12-06-2015

Otvorena nova Henkelova fabrika u Bileci vrijedna oko devet miliona eura

Rate this item
(4 votes)

henkel fabrika bileca otvorenjeKompanija Henkel jučer je u Bileći otvorila novu fabriku za proizvodnju suhih cementnih proizvoda za ljepljenje pločica i fasada, poznatog brenda Cerisit.

Wolfgang Zettl, direktor divizije ljepila u Henkelu za Jugoistoičnu Evropu, izjavio je kako je veoma ponosan što otvara novu fabriku Henkel Adhezive BH u Bileći.

"Snabdjevat ćemo domaće i okolna tržišta, kao što su Hrvatska, Crna Gora, Albanija...", kazao je Zettl.

Frank Verner, prvi sekretar i rukovodilac ekonomskog odjela Ambasade Republike Njemačke u BiH, rekao je kako su odnosi između Njemačke i BiH dobri, dodajući kao će ova investicija biti podstcaj za ulaganje i drugim njemačkim investitorima.

U svoj obraćanju prisutnim tokom otvaranja Henkelove fabrike u Bileći direktorica Agencije za unaprijeđenje stranih investicija Jelica Grujić spomenula je kako će investicija imati pozitivan efekat ne samo na lokalnu zajednicu, već i na bh. ekonomiju u cjelini.

"Ova fabrika kao greenfield investicija, predstavlja dobar primjer ostalim kompanijama”, dodala je Grujić.

Generalni direktor Henkela BH Predrag Aršum istakao je zadovoljstvo što je kompanija u mogućnosti da proširuje poslove otvaranjem nove fabrike Henkel Adhezive BH u Bileći.

Posebno je istakao kako je lokacija odabrana, između ostalog, i zato što se u blizini nalaze i dobavljači mljevenog kalcium karbonata, najvažnije sirovine za proizvodnju njihovih proizvoda.

Aršum je dodao kako fabrika predstavlja investiciju od devet miliona eura, izgrađena je i opremljena po najvišim tehnološkim standardima, a posao je dobilo oko 30 radnika.

Fabriku su otvorili načelnik Opštine Bileća Miljan Aleksić, direktor fabrike Henkel Adhezive BH Mirko Džunić, generalni direktor Henkel BH Predrag Aršum, direktor divizije ljepila u Henkelu za Jugositočnu Evropu Wolfgang Zettl, prvi sekretar i rukovodilac ekonomskog odjela Ambasade Republike Njemačke u BiH Frand Verner i direktorica Agencije za unaprijeđenje stranih investicija u BiH Jelica Grujić.

(eKapija.ba)