LoginRegister
Home » News Archive » BiH News » Pruga Sarajevo - Beograd jedan od najvaznijih zajednickih projekata
A+ R A-
17-08-2015

Pruga Sarajevo - Beograd jedan od najvaznijih zajednickih projekata

Rate this item
(6 votes)

pruga 8

Nakon sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, održanom u Beogradu, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić rekao je da su tokom sastanka razgovarali u vezi s predstojećom konferencijom u Beču o Zapadnom Balkanu te zajedničkim projektima koje bi tamo trebalo promovisati, javlja Anadolu Agency.

"Ta konferencija je bitna za cijelu stabilizaciju prilika u regionu. Veliki je interes za nekoliko zajedničkih projekata, jedan od njih i vjerovatno jedan od najvažnijih je pruga Sarajevo - Beograd, preko Tuzle i Zvornika i mi ćemo zajednički na tome raditi", rekao je Ivanić u izjavi novinarima u Vladi Srbije.

On je podsetio da je još ranije podržao inicijativu premijera Vučića za uspostavljanje dana sećanja na sve žrtve i dodao da smatra da je to jedna izuzetno korisna, pozitivna i dobrodošla inicijativa.

"Nadam se da će se stvari kako vrijeme bude prolazilo pozitivnije okrenuti ka toj inicijativi i da će drugi lideri u regionu shvatiti značaj jedne takve stvari i želje za istinskim pomirenjem", rekao je i naveo da je to interes svima u BiH, a posebno bh. entitetu Republici Srpskoj.

Navodeći da kao član Predsjedništva iz reda srpskog naroda ima posebnu odgovornost da čuva interese RS-a, Ivanić je rekao da je u tom smislu današnji razgovor sa premijerom Vučićem bio i više nego dobrodošao i dodao:

"Vjerujem da će od ovakvih razgovora i inicijativa zajedničkih nastupa postojati ukupna korist, korist i za Srbiju i za BiH, a unutar BiH i za Republiku Srpsku."

(Anadolija)