LoginRegister
Home » News Archive » BiH News » Za izgradnju zgrade IDDEEA-e preko 13 miliona KM
A+ R A-
24-08-2015

Za izgradnju zgrade IDDEEA-e preko 13 miliona KM

Rate this item
(2 votes)

iddeea agencija za identifikacione dokumente

Ukoliko se sve bude odvijalo prema planu konačno bi moga početi izgradnja zgrade Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci.

Tender za izvođenje radova već je raspisan. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 13.931.623,93 KM.

Ugovor potpisan sa budućim izvođačem radova trajat će tri godine kada je planiran i završetak projekta. Rok za dostavljanje ponuda je 27.10.2015. godine.

Kako smo saznali u Agenciji osim ovoga tendera raspisan je i za nabavku usluga nadzora izgradnje objekta. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a  je 299.145,30 KM.

Prema ranijim pisanjima medija Agencija za za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH trebala je još 2014. godine biti smještena u novi objekat čija gradnja će koštati oko 27 miliona maraka, međutim u najnovijem revizorskom izvještaju se navodi da cjelokupna vrijednost projekta još nije precizirana.

Potvrdu o stvarnom iznosu investicije i budućem izgledu zgrade nismo uspjeli dobiti u Agenciji, iako je prema raspoloživim podacima još 2012. godine bio raspisan tender za izradu projektne dokumentacije izvođačkog projekta, te je isti i dodijeljen Projektu a.d. Banja Luka.

Budući objekat trebao bi biti površine oko 39.000 m2 a nalazit će se na lokalitetu bivše kasarne Trapisti 1 u banjalučkoj ulici Ilije Garašanina.

(Akta.ba)