LoginRegister
Home » News Archive » BiH News » Potpisan ugovor o izgradnji mosta Bratunac-Ljubovija
A+ R A-
29-09-2015

Potpisan ugovor o izgradnji mosta Bratunac-Ljubovija

Rate this item
(4 votes)

bratunac ljubovija stari most

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas ugovor o izgradnji mosta Bratunac-Ljubovija sa konzorcijumom srbijanskih kompanija koji će biti izvođači radova.

"Izgradnja mosta finansira se iz državnog budžeta, a ugovorena vrijednost radova je 499,1 miliona dinara, sa PDV-om" - navedeno je u saopštenju resornog ministarstva Srbije. Odluka o izboru ponuđača, kako piše, donjeta je na osnovu sprovedene javne nabavke i odluke komisije koja je ocjenjivala ponude.

U ime konzorcijuma četiri firme iz Srbije koje predvodi preduzeće "MBA - Ratko Mitrović niskogradnja", ugovor je potpisao direktor ove kompanije Ilija Ðorđević.

"Izgradnja mosta i zajedničkog graničnog prelaza omogućiće još brži protok ljudi i robe i stvoriti bolji privredni ambijent za investicije u pograničnom području s obe strane Drine. Posebno je značajno što će most graditi domaće kompanije, jer želimo da se naša građevinska preduzeća udružuju i da više učestvuju u projektima kao glavni izvođači" - izjavila je Mihajlović povodom potpisivanja ugovora u Vladi Srbije.

Ukupna vrijednost radova na izgradnji mosta je oko 12 mil EUR, od čega je učešće Srbije oko 4,5 mil EUR, a ostatak finansiraju BiH i Republika Srpska. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije već je obezbjedilo sredstva za ovaj projekat u budžetu za 2015. i 2016. godinu.

Dogovor Srbije, BiH i RS je da Srbija finansira izradu kompletne planske i tehničke dokumentacije i izgradnju mosta sa pristupnom saobraćajnicom. BiH će finansirati izgradnju objekata na graničnom prelazu, a Republika Srpska pristupne saobraćajnice na teritoriji BiH.

(Tanjug)