LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Vlada KS prodaje hotel ''Igman'' za 5 miliona KM
A+ R A-
31-12-2015

Vlada KS prodaje hotel ''Igman'' za 5 miliona KM

Rate this item
(7 votes)

hotel igman foto EPA

Zgrada bivšeg hotela "Igman“ na istoimenoj olimpijskoj planini, čiji je vlasnik preduzeće ZOI '84, uskoro bi mogla dobiti novog vlasnika. Kako saznajemo, za ovaj objekat već ima zainteresiranih investitora, a zgrada bi mogla biti prodata za 5.000.000 KM.  

Dvije ponude

Ministar privrede KS Muharem Šabić kazao je jučer da će uskoro biti objavljen javni poziv za prodaju hotela.

"Nakon rješavanja problema rukovodstva u Kantonalnoj agenciji za privatizaciju (KAP), planiramo otvoriti javni poziv za prodaju hotela „Igman“. Čim imenujemo novu upravljačku strukturu, u KAP-u pokrećemo to pitanje" - rekao je Šabić. Ministar je kazao da je u prethodna dva pokušaja prodaje hotela cijena bila pet miliona maraka te da će ista cijena ponovo biti određena.

"Nažalost, prethodne dvije ponude niko se nije javio. Sada imamo potencijalnih interesanata koji su se javili i njihove ponude ćemo razmotriti" - kazao je Šabić. Inače, hotel „Igman“ posjeduje 5.102 kvadrata prostora, kao i 40.951 kvadrat okolnog zemljišta na kojem se mogu graditi i dodatni objekti. Pismo namjere U izjavi je direktor KAP-a Sead Kamarašević potvrdio je da je Nadzorni odbor ZOI '84 ranije dao odobrenje da se hotel proda za pet miliona KM. Kamarašević je rekao da su dobivali pisma namjere za prodaju „Igmana“.

(avaz.ba)