LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Bivsi Dom penzionera bit ce prodat za 13,5 miliona KM
A+ R A-
04-01-2016

Bivsi Dom penzionera bit ce prodat za 13,5 miliona KM

Rate this item
(5 votes)

dom penzionera sarajevo oslobodjenje

Devastirani objekat Doma penzionera u Nedžarićima, koji je već 20 godina ruglo grada, uskoro bi trebao biti prodat. 

Procjena vještaka

Kako saznajemo, Vlada Federacije BiH trebala bi ovog mjeseca dati saglasnost Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje da proda ovaj objekt, koji je posljednjih godina bio i okupljalište sumnjivih osoba. 

Prema riječima direktora Zavoda Zijada Krnjića, građevinski vještak je prije nekoliko mjeseci procijenio objekt na 13,5 miliona KM.

"To će biti početna cijena, što ne znači da ga nećemo prodati za mnogo više novca. Vlada FBiH dala je saglasnost za prodaju i ovog mjeseca očekujemo samo da je i odobri odlukom. Žalosno je da je Dom u takvom stanju 20 godina pa se nadamo da će neki investitor napraviti novi objekt, kojim će se grad dičiti" - rekao nam je Krnjić. 

Građevinska dozvola

Prodaju koče i administrativni problemi, jer pojedine parcele nisu uknjižene na Zavod nego na Općinu Ilidža. Krnjić napominje da je Dom izgrađen prije agresije te da je jasno da te parcele pripadaju njima.

"Nadam se da će to biti riješeno. Što se tiče novca od prodaje, namjeravamo ga usmjeriti u konsolidaciju Zavoda" - dodao je Krnjić. 

Izudin Bajrović, zastupnik Saveza za bolju budućnost u Skupštini Kantona Sarajevo, upozorio je na jednoj od posljednjih sjednica na pojavu glodara iz ovog devastiranog objekta zbog čega strahuju stanovnici obližnjih zgrada. 

"Nakon mog upita, iz Vlade KS obavijestili su me da su sanitarne ekipe izlazile na teren i postavile mamce za glodare. Dovoljno je proći pored objekta da se vidi u kakvom je stanju. Posebno je zapušten onaj dio koji se ne vidi s glavne saobraćajnice" - dodao je Bajrović. 

(avaz.ba)