LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Visemilionska investicija: Arapi i Korejci zainteresovani za izgradnju klinickog centra
A+ R A-
07-01-2016

Visemilionska investicija: Arapi i Korejci zainteresovani za izgradnju klinickog centra

Rate this item
(5 votes)

medical center

Uspješnom realizacijom brojnih projekata Opština Hadžići je završila 2015. godinu. Kako je kazao Hamdo Ejubović, načelnik ove opštine, uspjeli su završiti gradnju kolektora Hadžići - Resnik.

Centralni most

"Milionski projekat od kojeg su mnogi bježali mi smo završili. Uklonjena je kocka od centra Hadžića prema naselju Grivići. Sada imamo uređen centralni most, pješačku i biciklističku stazu te modernu saobraćajnicu u najprometnijoj hadžićkoj ulici. Izgradili smo vodovod Mehina Luka - Osenik. To je milionski projekat koji je obezbijedio dovoljne količine čiste i pitke vode i što je najvažnije bez gubitaka na mreži. U Pazariću i Tarčinu su brojni infrastrukturni radovi na izgradnji vodovodne, kanalizacione i putne infrastrukture. Centar Tarčina je rekonstruisan, izgrađena je jedna od najljepših džamija u KS-u. Ono što slijedi je izgradnja centralnog trga u Tarčinu. U protekloj godini smo postavili 712 rasvjetnih tijela. Kupili smo 100 dunuma zemljišta bivše PDI Bjelašnica Hadžići, otvorili rezidencijalno naselje Sarajevo Resort na Oseniku i započeli izgradnju drugih velikih turističkih kompleksa", rekao je Ejubović.

Visoki turizam

Prvi čovjek Općine istakao je kako se u 2016. očekuje još više rada.

"Naš prioritet je zapošljavanje. Kupili smo 100 dunuma bivšeg PDI Bjelašnica i to ćemo zemljište urediti i ponuditi stranim i domaćim investitorima. Daćemo izuzetno povoljne uslove onim ulagačima koji nam budu garantovali što veći broj zaposlenih. To je najatraktivnija lokacija u KS-u. Nastavit ćemo i sa našim opredjeljenjem da razvijamo visoki turizam. Istina je da mi u Hadžićima nismo imali dodir sa turizmom i da tu imamo vrlo malo iskustva. Međutim, svaku, pa i najmanju šansu ćemo iskoristiti da stvorimo radna mjesta. Sarajevo Resort na Oseniku je završen, Adrenalin Park Crepljani je u poodmakloj fazi izgradnje, a u novoj građevinskoj sezoni krenut će izgradnja hotela na Vilovcu - Tarčin. Tu je i niz manjih, sličnih projekata. Sa ponosom mogu kazati da smo najozbiljniji kandidati za dobijanje projekta vrijednog nekoliko stotina miliona KM. Radi se o izgradnji savremenog kliničkog centra za područje Balkana kojeg bi finansirali investitori iz Južne Koreje i Arapi. Radi se o lokaciji Suhodola, gdje je nekada i bila bolnica. Ovaj projekat vodimo sa Vladom KS-a, a očekuje se zapošljavanje više od 2.000 ljudi", najavio je načelnik Ejubović.

(Oslobođenje)