LoginRegister
Home » News Archive » BiH News » Kuvajcani uvode novu avio-liniju u BiH: Sarajevo - Banja Luka 15 minuta
A+ R A-
18-01-2016

Kuvajcani uvode novu avio-liniju u BiH: Sarajevo - Banja Luka 15 minuta

Rate this item
(7 votes)

sarajevo airportPutovanje od Banje Luke do Sarajeva mogao bi da traje samo 15 minuta. Naime, toliko traje let avionom od najvećeg grada u RS do Sarajeva. Kuvajtski biznismen Abdulah Al-Tamar sljedeće sedmice dolazi u Mahovljane da pokuša da dogovori avionsku liniju Banja Luka-Sarajevo-Kuvajt City.

"Vjerujem da će to biti idealno i da će biti dobra cijena, ali isto tako – moramo i mi dogovoriti dobru cijenu za gorivo", izjavio je Abdulah Al-Tamar, kompanija “Grifon Air” iz Kuvajta.

Miroslav Janjić još nije čuo za dolazak Kuvajćana u Banju Luku tako da ne bi sa preuranjenim prognozama. Ipak kaže da je otvoren za svaku vrstu pregovora.

"Svako interesovanje od strane svih avio operatora je za nas posebno i naravno, mi ćemo učiniti sve da se približimo njihovim interesovanjima uvažavajući naše, kako kratkoročne, tako i dugoročne interese", istakao je Miroslav Janjić, generalni direktor Aerodroma Banjaluka.

Kuvajćanin koji, između ostalog, logistikom snabdjeva američku vojsku, kaže da i Banjalučanima ima puno toga da ponudi. Baš kao i svojim zemljacima koji žele da posjete grad na Vrbasu. Kapacitet aviona nije ispod 160 sjedišta. Tu je čak i biznis klasa, za čitave porodice. Ideju o novoj avio liniji podržava i ambasador Bosne i Hercegovine u Kuvajtu.

"U okviru bilateralne posjete koja je bila u novembru ispred Ministarstva vanjskih poslova, posjetom Igora Crnadka, dogovorili smo da u narednom periodu gospodin Abdulah posjeti Banjaluku i razgovara o mogućnostim", kazao je Mehmed Halilović, ambasador Bosne i Hercegovine u Kuvajtu.

Pošto mogućnosti banjalučkog aerodroma u posljednje vrijeme i nisu baš za pohvalu, svaka ponuda je, čini se, dobrodošla. Ako se broj letova uporedi sa Sarajevom i Tuzlom razlika je ogromna. Tako se, na primjer, samo iz Sarajeva leti na 12 različitih destinacija. Kako sada stvari stoje, najviše zainteresovanih putnika bi, u slučaju da se postigne dogovor, bilo na relaciji Banja Luka-Sarajevo. Kuvajćani svoju računicu vide na eventualnim turistima koji bi posjetili BiH. Sa druge strane, za većinu putnika iz Republike Srpske čak i najjeftinije povratne karte za Bliski istok izgledaju kao nedostižan luksuz.

Prošlo ljeto bili su organizovani direktni letovi na relaciji Kuvajt-Sarajevo. Cijena karte bila je oko 2000 KM. U slučaju da se dogovori let od Kuvajt Cityja do Banjaluke karta će biti nešto skuplja, pa ko voli nek izvoli.

(Alternativna televizija)