LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Al-Shiddi zainteresovan za nova ulaganja
A+ R A-
28-01-2016

Al-Shiddi zainteresovan za nova ulaganja

Rate this item
(5 votes)

01 sarajevo city center 20.mart.2014.opening

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je danas Sulaimana Al-Shiddija, direktora Al-Shiddi International Groupa.

Al-Shiddi je istakao da je njegova kompanija zainteresovana za nova ulaganja i da, između ostalih, razmatra projekte iz područja energetike, građevinarstva, industrije i turizma.

Također, istakao je da u Bosni i Hercegovini ima mnogo potencijala za ulaganja i velike projekte. Prethodno je potrebno ojačati određene sektore i infrastrukturu, koji bi omogućili lakši dolazak investitora iz Kraljevine Saudijske Arabije, a posebno je istakao direktne avionske letove i vizne olakšice.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH naglasio je važnost razgovora između potencijalnih investitora i države, kako bi se prepoznale barijere koje stoje kao prepreka jačanju investicione klime u Bosni i Hercegovini.

Kreiranje strategije privlačenja stranog kapitala i sistema koji će efikasno raditi na otklanjanju poteškoća u realizaciji investicionog procesa, bit će zajednička zadaća svih tijela vlasti u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Oslobođenje)