LoginRegister
Home » News Archive » BiH News » Vlada Federacije BiH uskoro u zgradi Energoinvesta
A+ R A-
13-02-2016

Vlada Federacije BiH uskoro u zgradi Energoinvesta

Rate this item
(7 votes)

energoinvest zgradaVlada FBiH prihvatila je izvještaj o radu Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga trajnog smještaja federalnih organa i tijela u Sarajevu i Mostaru i prijedloga za rješavanje pitanja ostalih nekretnina koje su u vlasništvu ili posjedu Vlade i drugih federalnih institucija, za period novembar 2015. - januar 2016. godine.

Vlada je prihvatila prijedlog radne grupe da objekat za trajni smještaj federalnih organa i tijela u Mostaru bude zgrada Privredne banke, takozvana „Staklena banka”.

Prihvaćen je i prijedlog da, s ciljem osiguranja svih preduslova za trajni smještaj federalnih organa i tijela u Mostaru u ovaj objekat, bude formirana posebna radna grupa sa zadatkom da utvrdi njegov status i sve imovinsko-pravne činjenice.

Kada je riječ o smještaju Federalne vlade u Sarajevu, Vlada je prihvatila prijedlog radne grupe da, u skladu sa zakonskom procedurom, bude iznajmljena zgrada „Energoinvesta“. Ukoliko budu stvoreni uslovi za preuzimanje/kupovinu zgrade, ovo bi rješenje postalo trajno. U suprotnom, rješenje je izgradnja nove zgrade.

Danas je formirana radna grupa od predstavnika „Energoinvesta“, Službe za zajedničke organe i tijela Federacije BiH, Ureda premijera FBiH, Generalnog sekretarijata Vlade FBiH, Federalnog ministarstva finansija i Federalnog pravobranilaštva, sa zadatkom da, u roku od 15 dana, analizira današnje zaključke i, na tom osnovu, sačini prijedlog rješenja, saopćeno je iz Vlade FBiH.

(sa-c.net)