LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » BBI zainteresovan za kupovinu hotela ''Holiday''
A+ R A-
22-05-2016

BBI zainteresovan za kupovinu hotela ''Holiday''

Rate this item
(4 votes)

holiday inn sarajevo

Uskoro će biti zvanično poznato ime kupca sarajevskog hotela "Holiday", čija je vrijednost procijenjena na 83 miliona maraka. U užem krugu za nekadašnji simbol grada Sarajeva, koji je od jula 2014. godine u stečaju, ostala su tri ponuđača, od ukupno devet prijavljenih, ali samo je jedna ponuda stigla iz BiH.

Vlasnik hotela, austrijska HETA, koja je prije nekoliko mjeseci i raspisala javni poziv za prodaju ove nekretnine kao najveći povjerilac, završila je svu tendersku dokumentaciju s ponuđačima, a sada je ostalo samo da se usaglasi dogovor s kupcem.

Avaz  iz više izvora saznaje da je u užem krugu najpovoljnijih ponuđača i kompanija "Bosna Bank International Real Estate", čiji vlasnici iz Dubaija itekako žele kupovinu ovog objekta, a vlasnici su i BBI centra u Sarajevu. Ovu informaciju potvrdio nam je i Amer Bukvić, direktor BBI banke Sarajevo.

"'BBI Real Estate' zainteresirana je strana za kupovinu hotela 'Holiday'. Želimo investirati u BiH, želimo napraviti još megaprojekata u BiH i poboljšati turističku zajednicu Sarajeva i BiH. A hoćemo li dobiti taj tender, zaista ne znam. Mi bismo voljeli da to dobijemo i ako dobijemo, onda ćemo napraviti nešto vrlo značajno za grad", rekao nam je Bukvić.

Prema javnom pozivu, prodajom je, osim samog hotela, obuhvaćeno i zemljište oko objekta, odnosno parking prostor ispred i iza hotela. Najniža cijena po kojoj bi hotel mogao biti prodat ne smije biti niža od oko 28 miliona KM.

(avaz.ba)