LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Saudijci zele graditi luksuzne hotele u BiH
A+ R A-
27-05-2016

Saudijci zele graditi luksuzne hotele u BiH

Rate this item
(7 votes)

hotel five stars

Ambasador Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdulah Mominah u razgovoru sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem istakao je da je ta zemlja zainteresirana za pojačavanje turističke ponude u BiH i izgradnju luksuznih hotela sa pet zvjezdica sa raznovrsnim pratećim sadržajima, kao i za ulaganja u poljoprivredu, industriju i infrastrukturu.

Mominah je istakao da je riječ o krupnim investicijama koje ta kraljevina želi da donese u BiH putem svog Fonda za opće investicije, čiji predstavnik je posjetio BiH, te se uvjerio da postoje velike razvojne mogućnosti, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sastanak je organiziran jer je Mominah, nakon uspješne posjete visoke delegacije Saudijske Arabije, želio da zatraži angažman predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u pripremi velikog ciklusa investicija koje Saudijska Arabija želi da pokrene u BiH.

Izetbegović je istakao da će nastaviti u punom kapacitetu i zajedničkom interesu pomagati razvoj prijateljskih odnosa dvije zemlje, te iskoristiti svoj uticaj na sve nivoe vlasti da pomogne pokretanje saudijskih ulaganja, navedeno je u saopćenju.

(Indikator.ba)