LoginRegister
Home » News Archive » BiH News » Vlada Federacije BiH ce graditi zgradu u Sarajevu
A+ R A-
30-06-2016

Vlada Federacije BiH ce graditi zgradu u Sarajevu

Rate this item
(9 votes)

energoinvest zgrada

Budžetom za ovu godinu planirano je deset miliona KM za rješavanje smještaja Vlade FBiH. Kabinet premijera i četiri ministarstva trenutno su smješteni u Alipašinoj ulici, dok su druga ministarstva smještena na drugim lokacijama u Sarajevu i u Mostaru.

"Formirane su radne grupe za Sarajevo i Mostar, koje trebaju osigurati trajno rješenje za smještaj Vlade FBiH u Sarajevu i Mostaru. Vlada FBiH će graditi novu zgradu u Sarajevu, a u ovom trenutku radi se na pronalasku adekvatne parcele. Drugi dio zadatka radnih grupa je da se do trenutka trajnog smještaja osigura koncentraci federalnih organa i institucija privremenim smještajem u manju zgradu Energoinvesta. U tom smislu su napravljeni dogovori s upravom te kompanije da se u što kraćem roku to preseljenje i desi" – rekli su nam u Vladi Federacije BiH.

Trenutno, Služba za zajedničke poslove pravi operativne planove za preseljenje koje će, zbog dugog otkaznog roka, šest mjeseci, kod ugovora o zakupu u Alipašinoj 41, biti prolongirano do kraja godine.

(Faktor.ba)