LoginRegister
Home » News Archive » BiH News » Avio linija Skoplje-Podgorica-Sarajevo povecat ce broj turista
A+ R A-
19-07-2016

Avio linija Skoplje-Podgorica-Sarajevo povecat ce broj turista

Rate this item
(3 votes)

skoplje vijesti.meSaradnja među zemljama u regionu, atraktivna turistička ponuda i ulaganja u turizam povećaće broj stranih turista, konstatovano je na sastanku predsjednika makedonske turističko-ugostiteljske komore pri Savezu privrednih komora Arkanom Kerimom sa ambasadorima regiona u Makedoniji.

"Naš cilj je produbljivanje i intenziviranje turističke saradnje među zemljama i stvaranje kvalitetnih turističkih usluga radi privlačenja turista iz trećih zemalja", naglasio je Kerim.

On je na konferenciji za novinare rekao da će avio linija Skoplje-Podgorica-Sarajevo, kao i auto-put Skoplje-Priština omogućiti povećanje broja turista iz BiH, Crne Gore i Albanije, a da je sa Srbijom neophodna veća promocija turističkih destinacija.

Na sastanku, kome su prisustvovali ambasadori Srbije Dušanka Divjak Tomić, Crne Gore Predrag Mitrović, BiH Lepa Babić i Albanije Fatos Reka, istaknuto je da su za zemlje regiona veoma važni zajednička agenda za razvoj turističkih proizvoda i menadžment.

Najavljeno je da će makedonska Turističko-ugostiteljska komora uskoro potpisati dogovor o saradnji sa turističkim komorama Srbije, Crne Gore, BiH i Albanije.

(Srna)