LoginRegister
Home » News Archive » the_negatives » Igmanski hoteli na cekanju dok se ne napravi ambijent za poslovanje
A+ R A-
16-08-2016

Igmanski hoteli na cekanju dok se ne napravi ambijent za poslovanje

Rate this item
(5 votes)

hotel igman foto EPAPotrebno je investiranje u razne sadržaje koji su zanimljivi domaćim i stranim turistima, da bi igmansko Veliko polje bilo mjesto za biznis, kazali su Feni u Ferijalnom savezu Bosne i Hercegovine.

Za ''pravljenje novca'', kako ističu,  nije dovoljna samo netaknuta priroda i čist zrak.  

Jedan od objekata na tom mjestu, u koji je uloženo mnogo novca, a nije opravdao očekivanja, je i u njihovom vlasništvu. Hostel ''Feri'' na igmanskom Velikom polju je odavno zatvoren,  a prije nešto više od pola godine je prodat i  sada njime gazduje privatna firma, ali naznaka da će uskoro biti otvoren, još nema.

Iz Ferijalnog saveza navode da od septembra prošle godine nemaju informacije o ulaganjima u taj objekat, a ističu da nije oštećen i da je radio nešto više od četiri godine.

"Hostel je u dobrom stanju, može odgovoriti zahtjevima svih gostiju, ali nije mogao raditi na praznoj livadi. Nekoliko godina smo pokušavali, ali bezuspješno", naglašavaju iz Ferijalnog saveza BiH.

Navode da se na toj lokaciji može napraviti ambijent koji bi i u ljetnim i u zimskim mjesecima privlačio veliki broj gostiju, a što bi išlo u korist i hotelijerima.

Hostel ''Feri'' je izgrađen po najsavremenijim međunarodnim, građevinskim standardima. Raspolaže s 39 soba i kapacitetom od 103 osnovna i 27 pomoćnih kreveta.  Posjeduje, između ostalog, kongresnu salu i konferencijsku dvoranu sa 100 sjedećih mjesta.

(Fena)