LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Izgradnja fabrike za proizvodnju stambenih kontejnera i posao za 300 radnika
A+ R A-
17-08-2016

Izgradnja fabrike za proizvodnju stambenih kontejnera i posao za 300 radnika

Rate this item
(5 votes)

residential container

Načelnik Opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i vlasnik preduzeća Avrupa Hasan Ašik potpisali su 16. avgusta ugovor o kupoprodaji tri parcele u poslovnoj zoni Lipova Greda, na kojima će taj investitor iz Turske izgraditi fabriku za proizvodnju stambenih kontejnera i montažnih objekata, saopšteno je iz Opštine Kozarska Dubica.

"Drago mi je da je od mnogo zemalja u kojima je mogao da obavlja svoj posao i mnogo zona u BiH, ovaj investitor izabrao baš našu poslovnu zonu da na ovom prostoru i u BiH razvije novi biznis, a nama je bitno da to znači zapošljavanje 100 ljudi u naredne dvije godine" - rekao je Zlojutro novinarima.

On je naglasio da će, ukoliko se posao bude odvijao prema planu, to preduzeće zapošljavati i do 300 radnika, te dodao da će Opština Kozarska Dubica i dalje biti od pomoći svakom ko želi da investira na njenom području i zapošljava ljude.

Vlasnik i direkor preduzeća Avrupa, Hasan Ašik, izjavio je da se to preduzeće u Turskoj bavi proizvodnjom stambenih kontejnera i montažnih objekata više od 10 godina.

"Kada smo istraživali tržište Evrope, došli smo do zaključka da na području opštine Kozarska Dubica, na kojem gravitira oko 40.000 ljudi, imamo dobru lokaciju, blizinu autoputa i odgovarajuću, kvalitetnu radnu snagu" - rekao je Ašik.

On je naglasio da je u prvom kontaktu, ali i u kasnijim pregovorima, rukovodstvo opštine iskazalo podršku, dobrodošlicu i obezbijedilio potrebnu pomoć.

"Želimo da ovdje zaposlimo što više dobrih radnika i da poslovanje teče prema planu" - rekao je Ašik i precizirao da bi proizvodnja trebalo da počne za mjesec dana u iznajmljenom prostoru preduzeća Eko-Bel, do okončanja izgradnje vlastite proizvodne hale.

On je naveo da je tržište za proizvode obezbijeđeno na području srednje Evrope, Njemačke i Francuske, a u narednom mjesecu najavio je zapošljavanje prvih radnika.

(eKapija.com)