LoginRegister
Home » News Archive » BiH News » Seik iz Katara zeli da ulaze u vise projekata u BiH - Akcenat na prosirenju aerodroma
A+ R A-
18-08-2016

Seik iz Katara zeli da ulaze u vise projekata u BiH - Akcenat na prosirenju aerodroma

Rate this item
(4 votes)

sarajevo aerodrom pista

Abdulaziz Bin Jassim Ali Al-Thani, član kraljevske porodice Katara, najavio je značajna ulaganja u različite projekte u BiH na sastanku sa direktorom Agencije za unapređenje stranih ulaganja BiH (FIPA) Gordanom Milinićem održanim danas.

Al-Thani je iskazao najveći interes za projekte saobraćajne infrastrukture sa posebnim akcentom na aerodrome u BiH i trenutno raspoložive projekte koji se tiču proširenja aerodroma, te projekte iz oblasti turizma, prehrambene industrije i metalnog sektora.

Direktor FIPA-e je pozvao šeika Al-Thanija da pomogne u animiranju investitora iz Katara da ulažu novac u BiH i na taj način doprinesu zapošljavanju građana BiH, s obzirom na to da BiH raspolaže projektima za koje su investitori iz ove zemlje zainteresirani.

Najznačajnija investicija iz Katara u BiH se odnosi na projekat Al-Jazeera Network Sarajevo. U planu je realizacija projekta sportsko-turističkog centra u Bugojno koju realizira firma Biser Rostova, dok je povećan interes i za ulaganja u sektor nekretnina.

Šeik Al-Thani je najavio ponovni dolazak u BiH idući mjesec sa konkretnim prijedlozima za investiranje i u pratnji nekoliko značajnih katarskih investitora. Uručeni su mu trenutno raspoloživi investicijski projekti i obećana sva potrebna pomoć za uspješnu realizaciju investicija, saopšteno je iz Agencije FIPA.

(eKapija.com)