LoginRegister
Home » News Archive » the_positives » Staru i neispravnu fontanu u Novom Sarajevu zamijenit ce nova
A+ R A-
21-10-2016

Staru i neispravnu fontanu u Novom Sarajevu zamijenit ce nova

Rate this item
(5 votes)

fontana park_nacionalnih_manjina_novosarajevo.baGrađani i Savjet MZ Željeznička tražili su od sarajevske Općine Novo Sarajevo da ukloni fontanu radi sigurnosti.

U Parku nacionalnih manjina u Ulici Zmaja od Bosne preko puta hotela Bristol počelo je uklanjanje stare fontane. Kako nam je kazao Mirza Ramić, portparol KJKP Rad, njihove ekipe su na terenu.

"Prije dva dana naši radnici počeli su uklanjanja fontane iz Parka nacionalnih manjina. Zbog nefunkcionalnosti fontane i njenog neodržavanja, Općina Novo Sarajevo je izdala rješenje za uklanjanje", rekao je Ramić, te dodao da će uklanjanje trajati minimalno deset dana.

Na teren će izaći i ekipe KJKP Vodovod i kanalizacija i pregledati cijevi kako prilikom rušenja ne bi došlo do oštećenja vodovodne mreže.

Iz press službe Općine Novo Sarajevo su nam rekli da su se građani i Savjet Mjesne zajednice Željeznička obraćali u više navrata Općini sa zahtjevom da se fontana dovede u ispravno stanje ili da se zbog neodržavanja ukloni, jer predstavlja opasnost po život i zdravlje prolaznika, ali i djece koja se igraju u njenoj neposrednoj blizini.

Na mjestu srušene fontane planirana je gradnja nove, ali još se ne zna hoće li to biti ove godine i koliko će koštati.

(Oslobođenje)