LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Predstavnici kineske kompanije CCECC zainteresovani za ulaganja u FBiH
A+ R A-
24-10-2016

Predstavnici kineske kompanije CCECC zainteresovani za ulaganja u FBiH

Rate this item
(1 Vote)

CCECC sastanakPredsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je danas u posjetu predstavnike kineske kompanije CCECC Liu Yulinga i Cao Chena s izaslanstvom.

Predstavljajući svoju kompaniju, gosti su naveli kako je CCECC projektirala i gradila neke od najvećih željezničkih i cestovnih projekata širom svijeta.

Predstavnici te korporacije izrazili su želju za suradnjom i ulaganjima u Federaciju Bosnu i Hercegovinu i BiH koju smatraju starim i dobrim prijateljem Kine. Istaknuli su da tokom realizacije velikih projekata, kao što su izgradnja željeznica i cestovne infrastrukture, preferiraju rad s lokalnim partnerima i podizvođačima, saopšteno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je kompanija CCECC izrazila interes za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i što su prepoznali ovu zemlju kao potencijal za ulaganje. Vjerujem da možemo ostvariti rezultate koji će se u FBiH i BiH očitovati kroz ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u svim dijelovima BiH. Za Federaciju BiH i BiH veoma je važna izgradnja koridora Vc, posebno u trenutku kada nije izgledna konstrukcija financiranja cijele dužine kroz BiH", izjavio je Čavara.

(Oslobođenje)