LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Odobrena kupovina: Institucije BiH sele u zgradu Union banke u Sarajevu
A+ R A-
22-11-2016

Odobrena kupovina: Institucije BiH sele u zgradu Union banke u Sarajevu

Rate this item
(3 votes)

unionbanka sarajevo_zgradaVijeće ministara BiH, na prijedlog Službe za zajedničke poslove institucija BiH, donijelo Odluku o odobravanju projekta kupovine/nabave objekta za potrebe smještaja institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu i upoznato s Izvješćem o provođenju postupka kupovine/nabave ovog objekta.

Riječ je o zgradi Union banke d.d. Sarajevo, površine 7.617,02 kvadratnih metara u ul. Dubrovačka 6, ukupne cijene 22.346.433.66 KM, od čega će oko 9,5 miliona KM  koji su ranije osigurani u proračunu za kupovinu zgrade biti uplaćeno u 2016. godini, a preostali iznos sukcesivno u iduće četiri godine, zaključno s 2020. godinom.

Kupovinom objekta uštedjet će se više od 1,7 miliona KM na godišnjoj razini na ime troškova zakupa prostora.

Također, Vijeće ministara BiH donijelo je i Odluku o izmjeni Odluke o odobravanju projekta nabave objekta za smještaj institucija Bosne i Hercegovine u Mostaru, koju je predložilo Ministarstvo financije i trezora.

Istovremeno je Vijeće ministara BiH, na prijedlog Službe za zajedničke poslove institucija BiH, donijelo Odluku o odobravanju kupovine/nabave objekata za smještaj institucija Bosne i Hercegovine u Mostaru. Realizacijom ovog višegodišnjeg projekta ostvarit će se uštede na izdacima zakupa na godišnjoj razini u iznosu od oko 440.000 KM.

Vijeće ministara BiH donijelo je i Odluku o kupovini objekta za smještaj institucija Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu,  koja će se uvrstiti u program višegodišnjih ulaganja. Sredstva za kupovinu ovog objekta će biti osigurana sukcesivno u razdoblju od 2017. do 2019. godine.

(Akta.ba)