LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Na autoput 5C moci ce se ukjuciti iz ulice Safeta Zajke
A+ R A-
15-12-2016

Na autoput 5C moci ce se ukjuciti iz ulice Safeta Zajke

Rate this item
(17 votes)

sarajevska zaobilaznica_lot_C_foto_nnagib_SSC_decembar_2016Najdalje do kraja januara bit će završena izgradnja dijela gradskog autoputa koji će ulicu Safeta Zajke u Boljakovom Potoku spojiti s autoputem 5C. Trenutno se završava dio od kružnog toka na Stupu prema ulici Safeta Zajke i Drinska.

Željeznička pruga

Kako nam je rekao Avdo Tuce tehnički direktor firme ŽGP, čiji radnici grade ovaj dio puta, ovih dana grade pergolu, odnosno objekt ispod kojeg će prolaziti željeznička pruga.

"Ova trasa prolazi direktno kroz krug firme ŽGP, gdje će biti srušene zgrada Uprave i radionice. To ćemo završiti za sedmicu, a nakon rušenja objekata, nastavit ćemo izgradnju puta. Poslije Nove godine polako će se završavati i ova dionica te će ostati još samo dio do ulice Safeta Zajke. Sve bi trebalo biti završeno do kraja januara 2017. godine", ističe Tuce.

Gradski autoput

Dio od pergole do ulice Safeta Zajke trebao bi biti samo privremena dionica i koristit će se sve dok ne bude izgrađen gradski autoput prema Velešićima, čija će trasa, vjerovatno, ići duž željezničke pruge.

Uloženo 9.570.554 maraka

Dužina dionice od Stupa do ulice Safeta Zajke je 1.200 metara.Vrijednost radova na tom dijelu je 9.574.554 KM. Rok za završetak bio je novembar 2016. godine.

(avaz.ba/foto: NNagib - SSC)