LoginRegister
Home » News Archive » Other News » Pogledajte sta vas ocekuje u skijaskim centrima sirom BiH
A+ R A-
02-01-2017

Pogledajte sta vas ocekuje u skijaskim centrima sirom BiH

Rate this item
(3 votes)

bjelasnica skijasi

Skijališta širom BiH primila su svoje prve goste u ovoj sezoni. Do zvaničnog otvaranja hotelijeri i centri koji upravljaju skijalištima vrijedno su radili na obogaćivanju sadržaja. Osim što su poželjeli još veći broj gostiju, jedna želja je svake godine ista - samo da bude snijega.

Jahorina je i više nego spremno ušla u novu ski sezonu koja je zvanično otvorena sredinom decembra. Snijega ima, na stazi Skočine se uveliko skija, a u odnosu na prethodne sezone ima i novih sadržaja.

Iz Olimpijskog centra Jahorina ponosno ističu zabavni park Ogorjelica, koji će biti dostupan i zimi i ljeti. U okviru parka instalirana je pokretna traka za korisnike tjubinga i ski poligona.

"Ski poligon je namijenjen početnicima u skijanju, dok će tubing zabavljati prevashodno najmlađu populaciju, ali svakako da i odrasli mogu uživati u ovom sadržaju. Tjubing staza je dužine 30 m i predstavlja plastičnu podlogu na kojoj je moguće sankanje uz pomoć posebnih guma za tu vrstu aktivnosti" - kaže za eKapiju Ivana Lizdek, PR Olimpijskog centra Jahorina.

Lizdek kaže da su imali veliko interesovanje tokom akcijske prodaje ski pasa u predsezoni. Omogućili su povoljan ski pas od 360 KM i tako izašli u susret svim onima koji su bili nezadovoljni iskustvima od prošle godine.

"Narednih dana očekujemo padavine i još veći priliv gostiju. I dalje su najbrojniji građani BiH, zatim iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije... Od inostranih prednjače Turci, Mađari, Česi, Poljaci, ali i naši ljudi iz dijaspore" - kaže Lizdek.

Prema njenim riječima, potrebno je još snijega da bi i druge staze profunkcionisale.

"Oni koji nisu skijaši imaju mogućnost za organizovane šetnje i osvajanje vrhova. Osim toga, lako se organizuje i izlet do Sarajeva".

Lizdek nam kaže da je u hotelu Bistrica, kojim upravlja OC Jahorina, za veći dio sezone prosječna cijena noćenja 66-69 KM. Taj hotel je obezbijedio i 20% popusta na trodnevni ili višednevni ski pas za sve one koji ostanu u hotelu najmanje tri dana.

Ove zimske sezone turisti mogu očekivati uređene parking prostore za korišćenje uz adekvatnu naplatu propisanu u skladu sa odlukom Olimpijskog centra Jahorina.

Velika očekivanja od ove sezone imaju i na Bjelašnici i Igmanu, gdje su svi kapaciteti remontovani. Na Bjelašnici je, kako su nam rekli iz preduzeća ZOI '84, u funkciji trosjedna i dvosjedna žičara, liftovi BX, K1 i BY, heliodrom...

"Skijaši nam pristižu svakog dana i već je 99% kapaciteta popunjeno. Očekujemo tokom januara apsolutnu popunjenost na Bjelašnici" - rekli su iz 'ZOI 84.

Na Malom Polju na Igmanu djeci će na raspolaganju biti šest bejbi lfitova, tjubing staza, kao i snou park. Tu je i jedna velika staza dužine 1.400 m.

U ski centru Rostovo kod Bugojna ovih dana radili su i topovi za vještačko osnježavanje. Kako saznajemo, sada je u fuknciji samo jedna staza, koja može po satu primiti oko 600 skijaša. Kada obje staze bude u funkciji, na njima će moći da bude oko 1.500 skijaša.

Skijaške staze na Vlašiću, u dužini od preko 15 km, čekaju zaljubljenike u zimske čarolije. U petak su pušteni u rad ski liftovi Babanovac I i II, kao i ski lift Markovac. Ovo je posljednja sezona u kojoj će raditi ski lift Babanovac, a po završetku sezone počinje investicija u novi četvorosjed. Kao i na drugim planinama, poseban doživljaj biće noćno skijanje.

Kozara

Ni Kozara nije nespremno ušla u sezonu 2016/2017. Zbog investicija koje su realizovali tokom godine dobili su i status skijališta.

Osim postojeće velike ski staze, kao i ski staze za djecu, od ove sezone posjetioce čekati nova staza duga oko 850 m, kao i u ski lift "sidro". Sa novom stazom, Kozara će ukupno imati tri staze duge 1.750 m. Na jednoj su postavljeni i reflektori koji skijašima na ovoj krajiškoj ljepotici omugućavaju i noćno skijanje.

(eKapija.com)