LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Za zatvaranje 30 tramvajskih stanica milion i po maraka
A+ R A-
23-01-2017

Za zatvaranje 30 tramvajskih stanica milion i po maraka

Rate this item
(3 votes)

tramvaj sarajevo_Rob_Hogeslag

Uvođenje sistema elektronske naplate karata očekuje se u ovoj godini, kada će biti zatvoreno 30 tramvajskih stajališta. Kako je za "Avaz" kazao prvi čovjek GRAS-a Avdo Vatrić, iz kantonalnog budžeta predviđeno je skoro 1,5 miliona KM, a u toku je izrada glavnog projekta.

Glavni projekt

Već je završen glavni projekt za stajališta "Pofalići" i "Dolac-Malta". Za početak, bit će zatvoreno osam stanica od Ilidže do Tehničke škole, gdje će biti i videonadzor.         

Prva faza obuhvata stajališta Tehnička škola, Univerzitet, Pofalići, , "Socijalno" i "Čengić-Vila" smjer A, a druga Univerzitet i Skenderija smjer B, zatim "Skenderija" okretnica, "Kasindolska", "Energoin- vest", "Avaz", "Nedžarići", "Alipašino Polje", "RTV" i " Alipašin Most" smjer B.

Treća faza

Treća faza odnosi se na stanice "Tehnička škola", "Čengić-Vila" i "Nedžarići" smjer B, "Alipašin Most", "RTV", "Alipašino Polje" i "Nedžarići" smjer A i okretnice "Željeznička stanica", "Nedžarići" i "Čengić-Vila", a četvrta "Energoinvest", "Kasindolska", "Drvenija", "Latinska ćuprija" i "Vijećnica" smjer A.

(avaz.ba)