LoginRegister
Home » News Archive » Economy News » Kompanija Futura T.S.R. planira gradnju fabrike za proizvodnju kamionskih prikolica
A+ R A-
23-01-2017

Kompanija Futura T.S.R. planira gradnju fabrike za proizvodnju kamionskih prikolica

Rate this item
(5 votes)

TSR trailers

Holandska kompanija Futura T.S.R. planira u Tesliću graditi fabriku za proizvodnju specijalnih prikolica za kamione, a detaljnije informacije uskoro očekuje i rukovodstvo Opštine Teslić, rekao je u izjavi za Oslobođenje šef Odsjeka za razvoj Dragan Mišić.

Ova kompanije je prošle godine potpisala sa Opštinom Teslić ugovor o kupoprodaji zemljišta u poslovnoj zoni Lanara. Pomenuta fabrika će zauzimati 18.000 m2.

"Kompanija još nije počela graditi fabriku u kojoj će se proizvoditi specijalne prikolice za kamione, a kojima se ova kompanija bavi već 35 godina i ima svoje poslovnice širom svijeta. Krajem januara očekujemo nove detaljnije informacije, ali ne možemo ništa sa sigurnošću reći dok ne vidimo radove na terenu" - rekao je Mišić.

Mišić je kazao da se čeka na završavanje pregovora sa bankom i ministarstvom za ekonomiju Holandije oko realizacije same ideje, te da se nada odgovoru u narednim danima.

"Što se tiče same poslovne zone Lanara, mi smo pripremili infrastrukturu i osim te parcele smo uredili i desetak parcela, tako da ćemo već na proljeće raspisati javni poziv za prodaju parcela zainteresovanim investitorima. Postoji interesovanje određenih privrednika kako domaćih, tako i ljudi koji žive van naših granica, dakle dijaspore, koji su zainteresovani za ulaganje. Stoga se nadamo da ćemo početkom proljeća formalizovati i određene dokumente koji su nam potrebni kako bismo pristupili prodaji parcela u poslovnoj zoni i da raspišemo javni poziv za prodaju tih zemljišta" - naglasio je Mišić.

(eKapija.com)