LoginRegister
Home » News Archive » Other News » Eurowings zainteresovan za zracnu vezu Mostar - Stuttgart
A+ R A-
27-01-2017

Eurowings zainteresovan za zracnu vezu Mostar - Stuttgart

Rate this item
(3 votes)

mostar airport_2Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg, direktor međunarodne Zračne luke Mostar Marin Raspudić, direktor BHANSA Davorin Primorac, te predstavnici federalnog ministarstva prometa i komunikacija održali su u Gradskoj upravi Grada Mostara radni sastanak s predstavnikom niskotarifne kompanije Eurowings i menadžerom za mrežni razvoj za jugoistočnu Evropu Ivanom Orečom.

Tema sastanka bila je mogućnost uspostave stalne zračne veze između Mostara i Stuttgarta i to dva puta sedmično, saopćeno je danas iz Gradske uprave Mostara.

Predstavnici Grada Mostara i HNK, gradonačelnik Bešlić i premijer Herceg obećali su sa svoje strane punu podršku mogućnosti poslovne saradnje i zračnom povezivanju Mostara i HNK preko Stuttgarta i s ostatkom Evrope.

Predstavnici BHANAS-e, Zračne luke Mostar i federalnog Ministarstva prometa i komunikacija upriličili su potom prezentaciju u kojoj su predstavljene sve karakteristike i mogućnosti pružanja usluga koje nudi Zračna luka Mostar.

Upriličena je i prezentacija kompanije Eurowings, a menadžer za mrežni razvoj Oreč naglasio je zainteresovanost njihove aviokompanije za poslovnu saradnju te istaknuo kako će odmah upoznati svoje nadređene s razgovorima koje je imao u Mostaru, a nakon toga će dostaviti i poslovnu ponudu Eurowingsa svim sudionicima ovog sastanka.

Zahvalio je gradonačelniku Bešliću i predsjedniku Vlade HNK Hercegu na podršci Grada i Kantona te na prezentiranim mogućnostima koje ima Zračna luka Mostar, o čemu se lično mogao upoznati tokom obilaska Zračne luke i u razgovoru s menadžmentom. Također, Oreč je tokom posjete Zračnoj luci održao sastanak i s direktorom i vlasnikom turističke agencije Fortunatorus Milijem Bijavicom, navodi se u saopćenju.

(Fena)