LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Gradnja brze ceste Lasva – Travnik krece ove godine
A+ R A-
28-01-2017

Gradnja brze ceste Lasva – Travnik krece ove godine

Rate this item
(5 votes)

brza cesta_lasva_travnik_faktor.ba

Intenziviranje reformi, prilagođavanje obrazovnog sustava potrebama gospodarstva i izgradnja infrastrukture, neke su od najbitnijih potreba poduzetnika u Srednjobosanskom kantonu, o kojima su jučer u Travniku razgovarali s izaslanstvom, predvođenim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

"Kada se govori o infrastrukturi, tu se prvenstveno misli na izgradnju brze ceste od Lašve prema Travniku, gdje je najveći prometni čep u BiH. Za to postoje osigurana sredstva, nema ni problema s projektom i dozvolama, i s tim treba krenuti ove godine", kazao je Izetbegović novinarima nakon sastanka sa srednjobosanskim gospodarstvenicima.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je da su poduzetnici na sastanku govorili i o potrebi stvaranja regulatornog okvira kako bi se otvorile nove mogućnosti poslovanja i kreiranja boljeg poslovnog ambijenta.

"Radi se o ambijentu koji će potaknuti domaće investicije i omogućiti partnerstvo s nekim strateškim stranim investitorima. Ovakvi sastanci su dragocjeni za sve vlade jer se mogu čuti konkretni prijedlozi, koje ćemo u narednom periodu, od par mjeseci, pokušati pretočiti u zakonska rješenja i u promjenu poslovnog ambijenta", rekao je Zvizdić.

Federalni premijer Fadil Novalić istaknuo je, također, da je cestovna infrastruktura prioritet za poduzetnike, ali je i naglasio da SBK ima parametre koji su iznad prosjeka Federacije BiH.

"Zaposlenost je rasla 18 mjeseci za 7,2 posto, a za Federaciju BiH je to pet posto. Nezaposlenost je pala za 6,2 posto, a u Federaciji BiH za pet posto. Dakle, ovdje se događa nešto pozitivno i trebamo to podržati", kazao je Novalić.

Po njegovim riječima, na sastanku je bilo riječi i o zakonima koje treba popraviti u korist gospodarstvenika, ali i o budućim zakonima, poput onih koji tretiraju braniteljsku populaciju, te mirovinsko i invalidsko osiguranje koji, kako je rekao Novalić, garantiraju socijalni mir.

(Fena)