LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Radovi na juznoj longitudinali: Gradi se kruzni tok i pothodnik
A+ R A-
17-02-2017

Radovi na juznoj longitudinali: Gradi se kruzni tok i pothodnik

Rate this item
(10 votes)

juzna longitudinala_februar_2017_yt_4Life

Dolaskom toplijeg vremena izvođači konzorcij firmi Euro-Asfalt i ŽGP nastavili su s radovima na južnoj longitudinali. Radovi se izvode od raskrsnice kod pekare AS prema stadionu Grbavica.

Kako je kazao Enver Ajanović, izvršni direktor firme Euro-Asfalt, na tom potezu, u dijelu gdje je proširena saobraćajnica, trenutno se izmještaju vodovodne i kanalizacione instalacije i postavljaju nove. Očekuje da bi za 15 do 20 dana taj dio nove trake mogao biti asfaltiran.

"Proširenjem saobraćajnice dobit ćemo dvije nove trake, tako da će ukupno biti četiri trake sa pješačkim stazama. Izmještanjem konstrukcije za kontaktnu mrežusaobraćaj ćemo prebaciti na nove trake, a onda ćemo preći da radimo na ovim postojećim trakama i da tu mijenjamo instalacije", rekao je Ajanović.

On ističe da kod pekare AS, gdje treba da se gradi kružni tok, imaju velikih problema sa izmještanjem instalacija BH Telecoma, Sarajevogasa i Elektrodistribucije.

"Važno nam je da ove firme što prije izmjeste instalacije kako bismo mogli krenuti sa radovima na čitavom kružnom toku. Na tom dijelu će se raditi i četiri podzemna tunela - pothodnika. Najvjerovatnije da ćemo sada moći krenuti samo sa jednim", dodao je on.

(Oslobođenje/foto/video:yt/4Life)