LoginRegister
Home » News Archive » Other News » Ljubuski nakon 25 godina dobija modernu kinodvoranu
A+ R A-
20-02-2017

Ljubuski nakon 25 godina dobija modernu kinodvoranu

Rate this item
(4 votes)

ljubuski kulturni_centar

Radovi na rekonstrukciji objekta bivšeg kina "Radnik" u općini Ljubuški krenuli su krajem prošle godine, a prvi film Ljubušaci bi mogli pogledati već na Ijeto.

Trenutno se obavljaju grubi radovi u samom objektu. Riječ je o prvoj fazi radova. Izvođač je tvrtka GTR Mostar. Druga faza koja podrazumijeva unutarnje uređenje, odnosno opremanje Kulturnog centra Ljubuški, trebala bi uslijediti uskoro.

Zgrada se nalazi u samom središtu općine te je u prilično devastiranom stanju, zbog čega će ukupno u rekonstrukciju i opremanje biti uloženo više od 500.000 KM. Investitori navode kako je prva faza radova na ovom objektu vrijedna 250.000 maraka plus PDV. Uz radove na samom objektu, kroz ovu fazu radova i bit će uređen i parter zgrade te su planirani radovi podizanja postojećeg asfaltnog nogostupa, parkirališta i pješačke staze s bočne strane Kulturnog centra, na čijem će se mjestu ubuduće nalaziti moderna šetnica.

Dio sredstava za grube radove JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, zajedno s Općinom Ljubuški, osigurao je preko Vlade Hrvatske, odnosno Državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Riječ je o 545.000 kuna, dok su ostatak sredstava osigurali JP Parkovi d.o.o. Ljubuški i Općina Ljubuški.

Inače, završetkom druge faze radova Ljubuški će nakon 25 godina dobiti modernu kinodvoranu koja će imati oko 180 sjedećih mjesta. Također, u objektu Kulturnog centra Ljubuški će se, uz kinodvoranu, nalaziti još i manja galerija, kao i garderoba za kazališne predstave.

(Večernji list)