LoginRegister
Home » News Archive » Project News » U martu izgradnja banjsko-turistickog kompleksa u Petrovu
A+ R A-
28-02-2017

U martu izgradnja banjsko-turistickog kompleksa u Petrovu

Rate this item
(4 votes)

01 banja_petrovoBijeljinska kompanija Milojević Gilje-Gas u opštini Petrovo uskoro počinje izgradnju banjsko-turističkog kompleksa, u koji će, prema procjeni, biti uloženo oko 3,5 mil EUR.

Tako će buduće terme u mjestu Kakmuž, u podnožju planine Ozren, imati hotel sa 60 soba i sedam apartmana, restoran, spa i velnes centar, otvorene i zatvorene bazene sa termo-mineralnom vodom, konferencijsku salu, svečanu salu kapaciteta 700 gostiju, kao i benzinsku pumpu i druge prateće sadražaje, potvrdio je za portal eKapija investitor Slaviša Jović.

Idejno rješenje Terma Ozren predstavljeno u Petrovu početkom februara. Prva faza izgradnje počinje već u martu, a završetak radova planiran je do kraja 2019.

"Uskoro počinjemo izgradnju prvih objekata u sastavu kompleksa, a to je benzinska pumpa. Sada smo u fazi izgrade glavnog projekta za hotel, bazene i druge sadržaje i to bi trebalo da bude završeno do kraja marta. Potom očekujemo dobijanje saglasnosti za gradnju i koncesionih prava na termalnu vodu" - kaže Slaviša Jović, direktor kompanije Milojević Gilje-Gas.

Prema riječima Jovića, biće to fazno ulaganje, pa je u prvoj fazi osim benzinske pumpe, planirana izgradnja tri otvorena bazena i djelimično uređenje infrastrukture.

Objekat hotela sa zatvorenim bazenima će se graditi na 14.000 m2, plus otvorena površina na kojoj su predviđeni otvoreni bazeni, parking i benzinska pumpa.

"Gradićemo potpuno novi kompleks, jer su postojeći objekti u veoma lošem stanju. Nisu održavani, a bez obzira na to, ne uklapaju se u naš koncept, tako da će s vremenom biti uklonjeni, u skladu sa fazama gradnje" - kaže Jović.

Kompanija Milojević Gilje-Gas odlučila ja da ulaže u ovo područje upravo zbog njegovih prirodnih bogatstava. Područje Ozrena bogato je geotermalnim vodama koje u svom sastavu imaju dosta ljekovitih minerala. Pogodnost lokacije ogleda se i u blizini dva velika grada - Doboja i Tuzle.

Direktor kompanije smatra da će izgradnja autoputa Banjaluka-Doboj dovesti turiste iz Hrvatske, Slovenije i drugih zapadnih zemalja, dok put C5 povezuje ovo područje sa potencijalnim gostima iz centralne u južne BiH.

"Tu su i prijateljski odnosi koje imamo sa opštinom Petrovo, njenim stanovnicima i firmama koje su naši poslovni partneri. Imamo punu podršku Vlade RS i opštinske uprave, koji su dali sve od sebe da riješe administrativne probleme na koje smo naišli i da nas dovedu kao investitora".

Jović navodi da goste očekuju prvenstveno sa područja opštine Petrovo i sudjedne Gračanice, pa onda i turiste iz cijele BiH. Mjesta će biti, kaže, i one koji budu dolazili iz susjednih i drugih zemalja svijeta.

Smatra da će Terme Ozren predstavljati biser turizma za Petrovo.

"Nadam se da će se opština Petrovo ponositi ovim kompleksom nakon njegove izgradnje. Ipak treba da sačekamo završetak radova, pa da na ovu temu pričamo zajedno sa stanovnicima Petrova i da vidimo šta oni misle".

Načelnik Opštine Petrovo Ozren Petković ranije je rekao da je riječ o najznačajnijem projektu u ovoj lokalnoj zajednici u posljednjih 10 godina.

(eKapija.com)