LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Vlada KS podrzala izmjene projekta: Hrasno Brdo bit ce prikljuceno na kruzni tok
A+ R A-
14-03-2017

Vlada KS podrzala izmjene projekta: Hrasno Brdo bit ce prikljuceno na kruzni tok

Rate this item
(8 votes)

juzna longitudinala_kruzni_tok_mart_2017_scr_yt_4LifeStanovnici MZ Hrasno Brdo imat će direktni izlaz na kružni tok koji se gradi u općini Novo Sarajevo.

To je dogovoreno na današnjem sastanku sa projektantima, ministrom saobraćaja Mujom Fišom i predstavnicima građana Hrasnog Brda.

"Za ono što smo imali pravo, konačno smo se izborili. Projektant je kazao da će se izmjenama projekta moći uraditi da se automobili iz našeg naselja mogu direktno uključiti na kružni tok. Vlada KS će podržati izmjene projekta, obećao je ministar Fišo, koji se zdušno borio da naše naselje ima direktni izlaz na kružni tok" - izjavio je za Faktor stanovnik Hrasnog Brda Enver Zornić.

Stanovnici Hrasnog Brda prijetlili su blokiranjem radova na Južnoj longitudinali, gdje se gradi kružni tok prekoputa pekare AS, jer je izlaz bio predviđen na tranzit i veoma opasan po sigurnost prilikom uključivanja na kružni tok.

(Faktor.ba/ foto:yt/4Life)