LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Uskoro spajanje ulice Ramiza Salcina na A transverzalu
A+ R A-
15-03-2017

Uskoro spajanje ulice Ramiza Salcina na A transverzalu

Rate this item
(5 votes)

A transverzala_spajanje_ulica_ramiza_salcina

Dolaskom povoljnijih vremenskih uslova radnici građevinske firme „Euro-asfalt“ započeli su radove na izgradnji servisne saobraćajnice koja će spajati ulicu Ramiza Salčina sa A transverzalom kod kružnog toka na Mojmilu.

Izgradnjom ove saobraćajnice stanovnicima ulice Ramiza Salčina omogućit će se izlaz na novoizgrađenu saobraćajnicu A transverzalu. U sklopu tih radova predviđeno je izmještanje i izgradnja vodovodne mreže, čime će se stambenim objektima koji nisu bili priključeni na legalni vodovodni sistem omogućiti priključenje na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Prema riječima Suada Jažića, rukovodioca gradilišta trenutno se izvode radovi na odvodnji podzemnih i oborinskih voda, skidanju starog asfalta, nakon čega će se raditi izmještanje vodovodnih instalacija u dužini od oko 200 metara.

Kada se završe svi pripremni radovi, ističe Jažić, radit će se tamponiranje, a potom i asfaltiranje saobraćajnice. Očekuje se da će saobraćajnica biti završena u narednih 20-tak dana kada će biti uspostavljeno odvijanje saobraćaja u ovom dijelu Novog Grada.

Uporedo sa navedenim radovima, u toku je izgradnja i srevisne saobraćajnice koja će sa A transverzalom spajati ulicu Branislava Nušića.

(sa-c.net)