LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Do kraja godine zavrsetak radova na lemelama G i H stambenog kompleksa Makovi u Zenici
A+ R A-
18-03-2017

Do kraja godine zavrsetak radova na lemelama G i H stambenog kompleksa Makovi u Zenici

Rate this item
(4 votes)

02 zenica_makovi_prostorni_prikazUprkos niskim temperaturama koje su iza nas, izgradnja lamela G i H stambenog kompleksa Makovi u Zenici odvija se po planiranom tempu radova. Do kraja godine očekuje se završetak radova i prodaja stanova i u ovim lamelama kojima će Makovi biti zaokruženi.

Makovi predstavljaju savremeni koncept stanovanja prilagođen modernom načinu života. U proteklim godinama izgrađene su lamele A i B, a kvadrature stanova u lamelama koje se trenutno grade kreću se od 31 do 92 metra kvadratna.

"Stanovi se rade po principu 'ključ u ruke'. U stanovima će biti ugrađeni bravarija, stolarija, pod - parket, kupatilo će biti kompletno opremljeno, kuhinja će biti obložena keramikom sa svim priključcima, a na ulazu u stan će biti posstavljena protivprovalna vrata iz vlastite proizvodnje", kazali su iz Almya.

Kupovina stanova i njihove cijene prilagođene su ekonomskom statusu mladih te je kupovinu moguće izvršiti uplatom 30 posto avansa, a ostatak se plaća do useljenja ili preko stambenih kredita u lokalnim bankama.

"Do januara je završeno mnogo više posla od planiranog, tako da vremenske neprilike u januaru, kada je gradnja obustavljena na jedan vremenski period, nisu uticale na dinamiku gradnje i sve ide planiranim tokom", dodali su iz Almya.

Rok završetka gradnje planiran je za oktobar kada će i zvanično početi prodaja stanova.

(klix.ba)