LoginRegister
Home » News Archive » Other News » Sanski Most dobija modernu gradsku trznicu
A+ R A-
21-03-2017

Sanski Most dobija modernu gradsku trznicu

Rate this item
(5 votes)

sanski most_foto_flickr_adMixStar

Najavljena je realizacija projekta izgradnje nove gradske tržnice, na press konferenciji koja je održana u Sanskom Mostu. Riječ je o projektu koji će se finansirati sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

O ovoj temi su govorili ambasador Republike Turske u BiH, Haldun Koč i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, te glavni sanski imam Husein ef. Kovačević i koordinator ovog projekta, Mirsad ef. Spahić.

Istaknuto je kako je riječ o višemilionskom projektu kojeg je Medžlis IZ Sanski Most kandidirao preko Vakufske direkcije BiH, a prihvaćen je u prijateljskoj u Turskoj.

Na konferenciji je izraženo zadovoljstvo ovim projektom te rečeno kako je ovo dobar primjer saradnje dvije zemlje na ekonomskom planu.

Nakon toga, ambasador Koč je u pratnji predstavnika lokalne vlasti i Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most obišao prostor gradske pijace gdje će se u skoroj budućnosti graditi moderna gradska tržnica s mnoštvom različitih sadržaja.

Inače, riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda, a u narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.

(Akta.ba/foto:flickr-adMixStar)