LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Zasto su obustavljeni radovi na izgradnji bazena na Dobrinji
A+ R A-
21-03-2017

Zasto su obustavljeni radovi na izgradnji bazena na Dobrinji

Rate this item
(7 votes)

01 sportsko_rekreativni_centar_dobrinja_3dProšle godine u oktobru mjesecu započeti su pripremni radovi za izgradnju sportsko-rekreativnog centra na Dobrinji, ali od tada konkretnih pomaka nema.

Kako su za Faktor kazali iz Općine Novi Grad, koja je investitor projekta, radilo se na izmještanju kanalizacionih instalacija u skladu sa budućim projektom izgradnje bazena, a vršen je i dio zemljanih radova.

"Radovi na izgradnji nisu započeli, jer postoji jedna žalba na uknjiženje Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevu na jednom dijelu zemljišta, te se čeka rješavanje te žalbe na Kantonalnom sudu u Sarajevu" – kazali su iz Općine Novi Grad.

Kako navode iz Općine, s obzirom na to da se žalba na Sudu nalazi više od godinu i po dana, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković uputio je urgenciju Sudu za rješavanje žalbe od koje zavisi nastavak radova.

"U budžetu Općine Novi Grad planirana su sredstva za nastavak radova, te očekujemo da će se taj imovinski spor što prije riješiti, ali prije toga radovi ne mogu početi" – zaključili su iz Općine Novi Grad.

Podsjećamo, planirano je da se na Dobrinji izgradi moderni sportsko-rekreativni centar sa bazenima i pratećim sadržajima, uz lijevu obalu rijeke Dobrinjke, tačnije na Dobrinji 5, preko puta stambenih zgrada.

Projektom, koji je izradila projektantska firma IPSA Institut, predviđena je izgradnja jednog velikog otvorenog i drugog manjeg bazena za djecu, ali i sportskih terena za odbojku na pijesku i ugostiteljskih sadržaja.

Kako su ranije iz Općine kazali za Faktor, bazen bi trebao biti multifunkcionalna ploha, koja u toku zime može biti pretvorena u klizalište.

(Faktor.ba)