LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Vrhunski hotelski brand MGallery by Sofitel uskoro u Tarcinu
A+ R A-
21-03-2017

Vrhunski hotelski brand MGallery by Sofitel uskoro u Tarcinu

Rate this item
(5 votes)

tarcin forest_resort_hotel_spa_rend

AccorHotels, najveća hotelska grupacija u Evropi i Orbis Hotels Group, njen strateški partner za Istočnu Evropu, danas su u sarajevskoj Vijećnici predstavili projekat ulaska na tržište Bosne i Hercegovne sa brandom MGallery by Sofitel u Tarin Forest Resort-u.

Projekat će se realizirati kroz franšizni aranžman sa investitorom Tarčin International Development Company d.o.o. (TIDC d.o.o), a otvaranje hotela vrijednosti 18 miliona KM planirano je za septembar 2017.

Accor hotelska grupacija zastupljena je širom Evrope sa preko 4.000 hotela i više od 20 hotelskih brendova svih kategorija, što je čini evropskim liderom u hotelijerskoj industriji.

“Želimo jačati našu poziciju tržišnog lidera u regionu širenjem na nova tržišta, primarno kroz strateška partnerstva sa lokalnim investitorima. Prepoznajemo rastući potencijal tržišta Bosne i Hercegovine, a sa MGallery by Sofitel, internacionalno etabliranim, vrhunskim brandom i jedinstvenim konceptom butik hotela, želimo gostima na bh.tržištu ponuditi izvrsnost i novo iskustvo hotelske usluge u francuskom stilu”, izjavio je Dominik Soltysik, lan Uprave Orbis Hotel grupacije.

MGallery by Sofitel Tarčin Forest Resort & Spa, bit će smješten na 85 hiljada m2 u idiličnom okruženju Tarčina kod Sarajeva.

55 hotelskih soba i devet vila sa baštama, restoran i bar, velika konferencijska dvorana, ekskluzivni wellness & fitness te spa centar sa bazenom, učiniti će ovo mjesto idealnom odmorišnom i poslovnom destinacijom koja nudi zdrav i sadržajan boravak u prirodi, samo 15 minuta nadomak Sarajeva.

Luksuzni resort će biti dio branda MGallery by Sofitel, koji je zastupljen kroz 85 hotela vrhunske kvalitete u 24 zemlje širom svijeta. Svaki od ovih hotela je prepoznatljiv po jedinstvenoj atmosferi i dubokoj ukorijenjenosti u lokalnoj zajednici.

MGallery by Sofitel brand reprezentuje jedinstven stil, tradiciju i draž hotelskog iskustva koje treba inspirisati nezaboravno, ekskluzivno lično sjećanje.

Ulaskom branda MGallery by Sofitel na tržište, te investicijom koja će se realizarati u ovoj godini, dat će se poticaj domaćoj ekonomiji i zapošljavanju, ali i doprinijeti podizanju standarda kvalitete hotelijerstva u BiH.

Inače, Orbis Hotel Group je najveći lanac hotela u Poljskoj i Istočnoj Evropi, a upravlja sa preko 100 hotela svih Accorovih brendova u 16 zemalja uključujući: Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku Republiku, Estoniju, Mađarsku, Latviju, Litvaniju, Makedoniju, Moldovu, Crnu Goru, Poljsku, Rumuniju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju. U ponudi ima skoro 19,000 soba i upravlja hotelima slijedećih brendova: Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Ibis, Ibis Styles i Ibis Budget.

Ovi svjetski poznati bredovi nude kvalitetnu uslugu različitog standarda, počevši od luksuznih hotela sa 5 zvjezdica, do budžetskih od 1 zvjezdice.

AccorHotels je najveća hotelska kompanija u Evropi sa svojih 250,0000 uposlenih i preko 4,000 hotela i resorta. Koristeći prednosti i iskustva kao investitor i operater u isto vrijeme, kroz HotelServices i HotelInvest odjele, AccorHotels je prisutan u 95 zemalja svijeta.

Portfolio hotela je sastavljen od međunarodno priznatih luksuznih brendova koji uključuju: Raffles, Fairmont, Sofitel Legend, Sofitel, Onefinestay, MGallery by Sofitel, Pullman, i Swissôtel; popularnih viših-budžetskih hotela: Novotel, Mercure, Mama Shelter i Adagio; ekonomskih brendova poput Ibis, Ibis Styles, Ibis budget te regionalnih brendova Grand Mercure, The Sebel i hotelF1.

Izvor: N1