LoginRegister
Home » News Archive » Infrastructure News » Zavrseni radovi na sanaciji stepenista u Ulici Gorusa
A+ R A-
23-03-2017

Zavrseni radovi na sanaciji stepenista u Ulici Gorusa

Rate this item
(6 votes)

stepeniste gorusa_sanacija_23.03.2017_centarRadnici građevinske firme „Sela“ okončali su radove na sanaciji stepeništa u Ulici Goruša (Mjesna zajednica „Marijin dvor-Crni vrh). Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 147.263 KM.

Nakon realizacije ovog projekta lokalno stanovništvo sada ima olakšan pristup svojim domovima, te komunikaciju sa ostatkom općine Centar.

Zbog velikih oštećenja na starom stepeništu, radnici su morali u potpunosti ukloniti staru podlogu stepeništa i staviti novu, kao i oštećeni kamen. Nakon postavljanja tamponske podloge, izgrađen je sistem za regulaciju oborinskih voda, te je postavljena armirano-betonska podloga. U posljednjoj fazi realizacije projekta na svim gazištima ugrađen je kamen hreša, koji se pokazao kao izuzetno izdržljiv materijal, posebno u zimskim uslovima kada su velike hladnoće.

Ovaj projekat je realizovan na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg Općina Centar ima sa građevinskom firmom „Sela“ d.o.o. Sarajevo.

U budžetu Općine Centar za 2017. godinu za projekte sanacije stepeništa, pješačkih staza i zaštitnih ograda planiran je iznos od 655.000 KM.

(sa-c.net)