LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Otvorenje objekta ''Bosko Buha'' na Grbavici u ovoj godini
A+ R A-
24-03-2017

Otvorenje objekta ''Bosko Buha'' na Grbavici u ovoj godini

Rate this item
(2 votes)

bosko buha_grbavica_oslobodjenjeTreća faza radova na rekonstrukciji objekta “Boško Buha“ je u toku. Planirano je da se svi radovi završe tokom ove godine, a kako su iz Općine Novo Sarajevo kazali rade se završni radovi.

"Završnom fazom su obuhvaćeni svi finalni građevinski i instalaterski radovi, te kompletni radovi na mašinskim instalacijama sa nabavkom tehnološke opreme kao i vanjsko uređenje. Nakon završetka ovih radova potrebno je nabaviti opremu u skladu sa namjenom objekta i potrebama korisnika, odnosno u skladu sa projektom kako bi se ispunili uvjeti i kako bi objekat bio otvoren" – kazali su za Faktor iz Odsjeka za informacioni sistem, informisanje i odnose s javnošću Općine Novo Sarajevo.

Za rekonstrukciju objekta “Boško Buha“ planirano je oko 2.000.000 KM, ne uključujući opremanje objekta.

U Centru “Boško Buha“ predviđeni su sadržaji obrazovnog, kulturnog i društvenog karaktera koje čine: višenamjenski prostor za organizovanje izložbi, priredbi i sličnih manifestacija, multifunkcionalna sala sa pozornicom za koncerte, predstave i filmske projekcije, internet-kafe klub, sala za održavanje predavanja i promocija, prostor za organizovanje sekcija i kurseva, biblioteka i čitaonica, komunikacijski blokovi sa stepeništem i liftom, sanitarni čvorovi, te info pult sa garderobom.

Na prvoj etaži će biti smješteni administrativni dio sa nizom kancelarija i salom za sastanke, galerija kao dio biblioteke, sale za organizovanje muzičkih, plesnih, baletnih, likovnih i sličnih aktivnosti, svlačionica, servisni prostor za rekvizite i sanitarni čvorovi.

(Faktor.ba)