LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Potpuno stala gradnja elitnih vila ''Poljine Hills''
A+ R A-
24-03-2017

Potpuno stala gradnja elitnih vila ''Poljine Hills''

Rate this item
(6 votes)

poljine hills_mart_2017_foto_avaz

Radovi na izgradnji elitnih vila u okviru projektu „Poljine Hills“ u Sarajevu potpuno su zaustavljeni,u što se uvjerila i ekipa „Dnevnog avaza“.

Samo prezentacija

Od najavljenih 217 luksuznih vila, čija se vrijednost prema najavama investitora kreće od 170.000 do 280.000 eura, izgrađeno je tek oko 20 nedovršenih objekata, od čega je samo jedna vila potpuno završena i opremljena.

Riječ je o vili koja je služila isključivo kao prezentacija projekta „Poljine Hills“ medijima 2015.godine.

Iako smo boravili na ovom gradilištu, nismo uočili ni radnike ni mašine koje rade na izgradnji preostalih vila. Nekoliko metara niže, uočili smo radnika koji rade izgradnji stambeno-poslovene zgrade, ali radovi na elitnim vilama, evidetno godinama tapkaju u mjestu.

Najavljena investicija još 2014. godine od oko 80 miliona KM koja je prema riječima investitora  firme „Shad Invest“, članice „Al-Shiddi grupacije“, navodno trebala promijeniti sliku Sarajeva, kako stvari stoje, pričekat će neka druga bolja vremena.

Od dana postavljanja kamena temeljca 2014. godine do danas, prošle su tri godine, a ovaj projekat još uvijek nije ni blizu toga da bude završen. Nisu završeni ni pristupni putevi ovom lokaciji, a tvrdilo se da će projekat ugledati svjetlo dana krajem prošle godne.

Kompleksno pitanje

Kontaktirali smo i Samida Sinanovića, direktor  firme„Shad Invest“ koja je investitor radova, ali nam je on rekao da nam na ovako kompeksna pitanja „šta je radovima na Poljinama Hillsu“ ne može odgovoriti putem telefona, nego mailom. No, na naš upit, nismo dobili odgovore.

Investitori su prilikom prezentacije tvrdili da će još u 2015.godini završiti oko 40 objekata, da je više od 50 posto njih rezervirano i prodato, ali bez obzira što se vile prodaju putem interneta, neke i po cijeni i od 285.000 eura, očigledno je da projekat ne ide željenim tokom. Vile se prodaju čak i na internet oglasniku pik.ba (olx) i tu stoji da je cijena vila po dogovoru.

(avaz.ba)