LoginRegister
Home » News Archive » Project News » Pocetkom jula ''Sarajevo Waves'' otvara Shopping centar
A+ R A-
24-03-2017

Pocetkom jula ''Sarajevo Waves'' otvara Shopping centar

Rate this item
(10 votes)

03 sarajevo_waves_otes_23.03.2017Izgradnja šoping centra počela je u decembru prošle godine i ukupna vrijednost zgrade je dva miliona konvertibilnih maraka.

Šoping ima za cilj stvoriti sve potrebne uslove za kvalitetan i moderan način življenja unutar kompleksa Sarajevo Waves, te osigurati kapacitete za svakodnevne aktivnosti djece ali i odraslih. Restorani, igraonice i marketi samo su neki od dogovorenih sadržaja, a u fazi pregovora su i fitness centar, frizerski salon, saloni za namještaj i drugi popratni sadržaji.

Ukupna površina centra je 1200 metara kvadratnih.

"Objekat smo radili najkvalitetnijim materijalima praćenim svjetskim dizajnom i arhitekturom. Fasadna obloga od drveta i valovite terase samo su neki od elemenata koji prate standarde kompleksa Sarajevo Waves", kazao je Edin Bidžević, inženjer izgradnje, te dodao: "Trudimo se pratiti postavljenu dinamiku rada, te smo vrijedno radili i tokom zime. Nadamo se da će radovi teći po planu te da će domaća firma Butmir kao i do sada opravdati naša očekivanja i uz državne institucije ispoštovati postavljene rokove."

Firma Compact Invest potpisala je ugovor sa domaćim trgovačkim lancem Amko komercom.

Iz kompanije Compact Invest poručuju da su otvoreni za sve dobre ideje i saradnje od strane partnera i prijatelja kompanije. Zvanično otvorenje Šoping centra planirano je za početak jula 2017. godine.

Stambeno poslovni kompleks Sarajevo Waves, smješten je u zelenoj oazi grada Sarajeva, neposredno pored rijeke Željeznice sa pogledom na Igman i Bjelašnicu.

Novu dimenziju stanovanja čine pet stambeno poslovnih zgrada i zgrada Šoping centra. Vrijednost investicije je 50 miliona konvertibilnih maraka.

Do sada unutar kompleksa izgrađena je stambeno poslovna zgrada, Sarajevo Waves 1, šoping centar je u završnoj fazi a izgradnja druge stambene jedinice planirana je za april 2017. godine.

Izgradnja šoping centra počela je u decembru prošle godine i ukupna vrijednost zgrade je dva miliona konvertibilnih maraka.

(klix.ba)